Posljednja izmjena 27/02/23 by Ivan Palijan

Najbolji filmovi 21. stoljeća su eklektičan niz spektakla, ludosti i genijalnosti. Svega onoga što će nas baš uvijek dovući pred ekran. Trilogija „Gospodar prstenova“ je nekako otvorila i najavila stoljeće, a s pravom je na početku liste filmova. Idealno gledanje je sva tri filma u produženoj verziji jedan za drugim. Da nije bilo te trilogije, a niti „The Dark Knight“ Christophera Nolana, ne bismo danas imali Marvel Cinematic Universe. Pokazali su kako je moguće na ekran prenijeti potpuno izmaštan svijet i da je moguće napraviti stvarno dobre filmove sa super-herojima. „Avengers: Endgame“ je stoga i mogao o postati i film s najvećom zaradom (ako ne računamo inflaciju) u povijesti. Sve dok „Avatar“ Jamesa Camerona nije krenuo ponovo u distribucija pa zaradio još malo i vratio se na prvo mjesto sa nešto biše od 3 milijarde dolara. Dovoljno valjda da Cameron svoj sljedeći film može snimati u Svemiru. Marvelov uspjeh je doveo do toga da ga kupi Disney, a Disneyu da nastavi kupovati sve ostalo. Srećom po nas, jer je to značilo i ponovno pokretanje Star Wars Universea. „Ratovi zvijezda VII: Sila se budi“ je bila očaravajući reboot, ljubavno pismo koje bi fanovi napisali prvom filmu, onom s kojim je sve počelo. Vraćanje u prošlost je uspješno obavio i veteran George Miller koji je snimio novu verziju „Mad Maxa“ pod imenom „Mad Max: Fury Road“. Prvi Max Rockatansky je bio murjak iz postapokaliptične budućnosti kojem je banda motorista ubila ženu i dijete pa se krenuo svetiti. Bio je to niskobudžetni film s par ljudi i vozila. Ovo je spektakl slika u pokretu u kojem su svi ostali ludi, a Max ima tek malu ulogu i značenje. Ono što posebno raduje u ovom stoljeću je kako kinematografije koje nisu na engleskom jeziku dopiru do svjetske distribucije pa imamo „Spirited Away“, „Parasite“, „Roma“, „Cidade de Deus“, „Amélie“ i „El Laberinto del fauno“ na listi 30 najvažnijih filmova u 21. stoljeću.

Pročitajte ovdje kako smo izračunali koji su najvažniji filmovi 2021. Uzeli smo u obzir rezultate na box officeu, popularnost filma, broj nagrada za koje je nominiran i koje je dobio, ocjene kritičara i mjesta na listama najboljih filmova godine.


1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Gospodar prstenova: Prstenova družina

(2001., Peter Jackson)

Peter Jackson je postavio standard za stvaranje svjetova i epsko pripovijedanje na ekranima 21. stoljeća. Bez njegove trilogije „Gospodar prstenova“ ne bi bilo niti Marvel Cinematic Universe, niti serije „Igra prijestolja“. Kažemo da je to njegova trilogija, jer iako se temelji na još jednom temeljnom djelu, Tolkienovoj trilogiji „Gospodar prstenova“ kojim se počeo razvijati žanr mača i magije, napravio je svijet i priču koju mogu razumjeti i oni koji nisu čitali knjige.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Gospodar prstenova: Prstenova družina

Rating: 4.5 out of 5.

2. WALL-E

(2008., Andrew Stanton)

Nakon senzacionalnog uspjeha kod publike i kritike već sa „Pričom o igračkama“ (1995.), njihovim prvim dugometražnim animiranim filmom, su kreativnoj ekipi u Pixaru dovoljno narasla muda da se nikada ne smanje na veličinu na kojoj bi im nedostajalo ambicije i težnje za genijalnošću. Legenda kaže da su Andrew Stanton („WALL-E“, „Potraga za Nemom“, „Potraga za Dory“), John Lasseter („Priča o igračkama“, „Život buba“, „Auti“),  Pete Docter („Čudovišta iz ormara“, „Nebesa“, „Izvrnuto obrnuto“) i scenarist Joe Ranft na jednom ručku 1994. godine.

WALL-E

Rating: 5 out of 5.

3. The Lord of the Rings: The Return of the King / Gospodar prstenova: Povratak kralja

(2003., Peter Jackson)

Klimaks „Gospodara prstenova“ morao je donijeti katarzu Peteru Jacksonu. Projekt je počeo 1997. da bi završio sa dodjelom Oscara pri kojoj ih je osvojio 11 od isto toliko nominacija, uključujući najbolji film, režiju, adaptirani scenarij, scenografiju, kostime, montažu, šminku i vizualne efekte. Tolkien je već majstorski doveo do kraja glavnu priču o Ratu za prsten, te sve pojedinačne priče glavnih i sporednih likova.

The Lord of the Rings: The Return of the King / Gospodar prstenova: Povratak kralja

Rating: 4.5 out of 5.

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Vječni sjaj nepobjedivog uma

(2004., Michel Gondry)

Beckova obrada „Everyody’s Got to Learn Sometime“ koja svira na početku ina kraju filma daje mu emocionalni ton. Beza obzira na nadrealnu radnju, ovo je nježna, topla i optimistična romantična priča. Joel (Jim Carrey) je introvertirani tip, Clementine (Kate Winslett) je ekstorvertirani komad koji u svakoj sceni ima drugu neprirodnu boju kose. Upoznaju se, privuku jedno drugo, a onda si počnu ići na živce. Clementine unajmi tvrtku Lacuna, Inc. (nikakva sličnost sa hrvatskom tvrtkom koja distribuira zaštitnu odjeću) da joj izbriše sva sjećanja na Joela.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Vječni sjaj nepobjedivog uma

Rating: 4.5 out of 5.

5. The Departed / Pokojni

(2006., Martin Scorsese)

Film “Pokojni“ je dao priliku Mattu Damonu i Marku Wahlbergu da odigraju svoje najbolje uloge, a Leonardu Dicapriju i Jacku Nicholsonu da tek odigraju samo neke od svojih najboljih uloga. Redatelj Martin Scorsese je konačno ovim filmom dobio Oscara za režiju, nešto što je davno trebao osvojiti. Ovdje, kao da je snimio izbor iz najboljih stvari iz svoje karijere – grubi likovi s obje strane zakona koji se nimalo ne suzdržavaju kada je nasilje u pitanju, vrlo nejasne granice morala i kriminala, te naši višestruki osjećaji kada je u pitanju ono što gledamo. Za što je priča o kriminalcu koji postaje policajac da bi špijunirao za svog bossa i policajcu na tajnom zadatku koji se uvlači organizaciju tog istog bossa savršena.

Pokojni

Rating: 4.5 out of 5.

6. Gladiator / Gladijator

(2000., Ridley Scott)

„Zar se ne zabavljate?“ je pitanje koje zapanjenoj publici postavlja gnjevni Maximus (Russell Crowe) nakon što brutalnom brzinom smakne skupinu gladijatora u jednoj maloj areni na sjeveru Afrike. Nakon toga puštamo da nas „Gladijator“ zabavi svim onim povijesno neutemeljenim stranputicama koje čine ovu veličanstvenu priču o sudbini, časti i osveti. Paradoksalno, njegova zastranjivanja su stvorila interes za stari vijek koji traje i danas.

Rating: 4.5 out of 5.

7. The Dark Knight / Vitez tame

(2008., Christopher Nolan)

Da, Batmanu jedan, zašto si tako ozbiljan? S temama koje u stripovima o Batmanu svojom vedrinom i lakoćom variraju uglavnom od sumračnog do potpunog mraka, stvaratelj nasilja i kaosa Joker se nameće kao ultimativni negativac. Dok je Batmanov razlog postojanja uspostavljanje pravde i osvete u nefunkcionalnim svijetu u kojem ta pravda nije moguća, kod Jokera je razlog postojanja stvaranje kaosa i osveta nefunkcionalnom svijetu koji je ionako otišao kvragu.

The Dark Knight / Vitez tame

Rating: 4.5 out of 5.

8. Avatar

(2009., James Cameron)

“Avatar” je mogao nastati samo zato što je Cameron već snimio film s najvećom zaradom u povijesti svijeta. Međutim, kad je počeo raditi na tome, otkrio je da tadašnji posebni efekti nisu bili dovoljno dobri. “Avatar” je, dakle, proizvod opsesivnog laserskog fokusa i umjetničke megalomanije jednog čovjeka. Nije dopustio da njegova ideja propadne.

Rating: 4.5 out of 5.

9. Mad Max: Fury Road / Pobješnjeli Max: Divlja cesta

(2015., George Miller)

Stari pas George Miller je naučio Hollywood neke nove trikove. Skidajući film o potjeri do njegovih sirovih osnova (radnja je u osnovi: bježi … pa opet bježi natrag!), Miller je stručno izgradio naraciju kroz neke od najupečatljivijih i najveličanstvenijih operetskih akcijskih scena koje smo vidjeli u desetljećima. Istovremeno osiguravajući da su njegovi ženski likovi najjači u filmu; Charlize Theronina Furiosa i Immortan Joeve bivše nevjeste nasljeđuju svijet koji su “ubili” muškarci…

Rating: 4.5 out of 5.

10. The Social Network / Društvena mreža

(2010., David Fincher)

Ili nazvan još “Sredit ću te Zuckerberže”. Glumac Jesse Eisenberg, ga je predstavio kao ultra-nemilosrdnog ultra-štrebera pa možemo reći da je osnivač Facebooka izašao iz drame o društvenim mrežama Davida Finchera s manje mirisa na ruže nego na stvari u kojima ih uzgajate. Ali to je velika drama, koju je vješto izveo scenarist Aaron Sorkin, koji iskorištava središnji paradoks priče (tip koji ne kuži ljude obogaćuje se okupljajući ljude na internetu) do iznimno sočnog učinka.

Rating: 4.5 out of 5.

11. Cidade de Deus / Božji grad

(2002., Fernando Meirelles)

Slam u Rio de Janeiru poznat kao Cidade de Deus mogao bi biti negdje na Marsu, toliko udaljen duhom od ugodnih plaža na kojima bogataši rade na svom tenu i razvijaju tehnike zavođenja. U gradu se aktivnosti svode na borbu za život ili smrt, uglavnom smrt, a nemilosrdni tipovi koji upravljaju mjestom su dječaci, neki još nisu adolescenti. Dječaci njihovih godina drugdje se igraju plastičnim oružjem; ova djeca ispaljuju prave metke, ubijaju ljude, zbog ljubavi ili tek tako. Bang, mrtav si, ha ha,

Rating: 4.5 out of 5.

12. Avengers: Endgame / Osvetnici: Završnica

(2019., Anthony Russo, Joe Russo)

Najveća i najskuplja serija svih vremena dobila je svoju kulminaciju i mogući kraj s „Avengers: Endgame“. Filmom, koji je, ako ne računamo inflaciju (ako je računamo, „Zameo ih vjetar“ je uprihodio najviše), do tog trena rekorder box officea. „Avengers: Infinity War“ je rastegnuo popis likova do maksimuma uključivši sve iz MCU, a „Endgame“ je proširio koncept s do sada u jednoj priči neviđenim putovanjem kroz prostor i kroz vrijeme. Ne treba čuditi da je i to ponovo vrlo uspješno, iako se čini nemogućim. Kreativni tim iza Marvelovog svijeta savršeno vlada alatima potrebnima za pričanje ovako grandiozne priče, te egom da se usudi to napraviti.

Avengers: Endgame / Osvetnici: Završnica

Rating: 4.5 out of 5.

13. The Pianist / Pijanist

(2002., Roman Polanski)

On je posljednji čovjek kojeg možete zamisliti kako preživljava petogodišnji užas varšavskog geta u Drugom svjetskom ratu – štrkljav, nepraktičan, antiherojski umjetnik. No brižnost, budnost i strpljenje Adriena Brodyja u naslovnoj ulozi film Romana Polanskog pretvara u jednu od velikih epskih priča o preživljavanju.

Rating: 4.5 out of 5.

14. No Country for Old Men / Nema zemlje za starce

(2007., Ethan Coen, Joel Coen)

Adaptacija braće Coen romana Cormaca McCarthya je napeti film koji juri Texasom 1980-ih, koji također zamišljeno razmatra pitanje: kako se dobri ljudi uopće mogu nositi sa posranim svijetom? Također je otkrio da Javier Bardem čini sjajnog negativca; otkad je glumio hladnokrvnog ubojicu Antona Chigurha, Hollywood ga ne može prestati činiti lošim momkom.

Rating: 4.5 out of 5.

15. Inception / Početak

(2010., Christopher Nolan)

Nekada se postavljalo pitanje hoće li Christopher Nolan ikada snimiti film o james Bondu? Pa, s “Inceptionom” ga je već nekako napravio. Osim što umjesto britanskog tajnog agenta dobivamo slobodnog korporacijskog lopova snova. A veliki vrhunac akcijske sekvence toliko je velik da zauzima gotovo polovicu filma i zapravo je tri velike akcijske sekvence koje su privremeno smještene jedna u drugu oko nadrealne srži o metafizičkom sukobu.

Rating: 5 out of 5.

16. Le fabuleux destin d’Amélie Poulain / Amélie

(2001., Jean-Pierre Jeunet)

Prekrasno ćudljivi pariški rom-com Jean-Pierrea Jeuneta uspio je ne samo zato što je u Audrey Tautou pronašao savršenu dobricu i slatkicu, već i zato što su njegovi brojni nadrealni dodiri uistinu dali osjećaj da u svijetu uvijek postoji čarolija oko nas – ako samo znamo kako to tražiti.

Rating: 4.5 out of 5.

17. Sen to Chihiro no kamikakushi / Avanture male Chihiro

(2001., Hayao Miyazaki)

Čudesna animacija Hayaoa Miyazakija je najveći uspjeh spektakularne serije japanskog studija Ghibli. Nježna, tajanstvena bajka o 10-godišnjoj djevojčici čija je obitelj naišla na ukleto kupalište. Nakon što su njezini roditelji pretvoreni u svinje, ona radi na uklanjanju kletve, susrećući se s raznim bićima iz svijeta duhova.

Rating: 4.5 out of 5.

18. Gisaengchung / Parazit

(2019., Joon-ho Bong)

“Parazit“ je film koji se poput gliste migolji i onemogućava nam da ga jednostavno primimo i objasnimo čemu smo upravo prisustvovali. S vremena na vrijeme je obiteljska komedija, ubojita satira, psihološka drama, i krvavi triler. Osim toga, djeluje kao komercijalni proizvod, a u isto vrijeme i kao art film. Jedna siromašna obitelj se prijevarom uvuče u život bogate obitelji zauzevši sve plaćene poslove u njihovom domaćinstvu kojim se oni nisu u stanju baviti, niti da si obrok pripreme. Slijedi klasni sukob, rat svjetova i krv prosuta po besprijekorno pošišanom travnjaku oko kuće.

Parazit

Rating: 5 out of 5.

19. 12 Years a Slave / 12 godina ropstva

(2013., Steve McQueen)

Brutalna realnost ekonomskog i političkog sustava na kojem počiva korporacija pod imenom Sjedinjene Američke Države u „12 godina ropstva“ Stevea McQueena je prokazana s gotovo savršenom vjernošću. Barem prema onome što znamo o njoj. Solomon Northup, Afroamerikanac rođen slobodan u državi New York gdje je živio, imao obitelj i respektabilan posao je na prijevaru otet i odveden duboko na Američki jug, prodan kao rob i robovao 12 godina na plantaži među drugim nesretnicima.

12 Years a Slave / 12 godina ropstva

Rating: 4.5 out of 5.

20. Gravity / Gravitacija

(2013., Alfonso Cuarón)

„Gravitacija“ je više triler u svemiru, nego znanstvena fantastika. Astronautica Ryan Stone (Sandra Bullock) nađe se sama u Svemiru u zemljinoj orbiti s uništenim svemirskim stanicama i mrtvim posadama oko sebe i mora se nekako vratiti na Zemlju. Alfonso Cuarón je 80 od 91 minute filma napravio u CGI-ju, ali niti to nam ne može objasniti kako je to zapravo napravio. Pričao je on u mnogo navrata kako tehnologije da se napravi ova vožnja na rollercoasteru nije bilo pa je nekoliko godina proveo u post-produkciji prije nego li je uopće počeo snimati kako bi razvio sofversku tehnologiju.

Gravity / Gravitacija

Rating: 4.5 out of 5.

21. El laberinto del fauno / Panov labirint

(2006., Guillermo Del Toro)

Hrabra jukstapozicija stvarnog i nestvarnog svijeta u središtu je vizualno inventivne fantazije Guillerma del Tora o frankističkoj Španjolskoj. Toliko je odvažna i tako tehnički dorađena, a okićena je s toliko sjajnih superlativa. Politička dimenzija filma nikada nije ostvarena tako raskošno ili s toliko entuzijazma kao njegov fantazijski, Površinski svijet povijesti se ne rastvara tako lagano u usporedbi s čistom energijom njegovog podzemnog pejzaža snova. Jasno je koji di autor preferira.

Rating: 4.5 out of 5.

22. Once Upon a Time… in Hollywood / Bilo jednom… u Hollywoodu

(2019., Quentin Tarantino)

Quentin Tarantino je zadužio čovječanstvo cijelim svojim opusom i personom ultimativnog filmskog geeka na kojeg se svi ostali geekovi trebaju ugledati. Genij i geek u njemu su bili na djelu u svemu što radio, ali u ovoj posveti Hollywoodu kakav (ni)je nekad bio i uzdizanju umjetnosti iznad života sebi je osigurao dostojnu penziju. Ne mora napraviti onaj deseti film, bolje da izađe s ovom pričom u kojoj Leonardo DiCaprio kao glumačka zvijezda na zalasku i Brad Pitt kao ljudsko biće na zalasku nalaze iskupljenje među legendarni bićima koja žive na holivudskim brežuljcima. Umjetnost jest veća i važnija od života.

Once Upon a Time… in Hollywood / Bilo jednom… u Hollywoodu

Rating: 4.5 out of 5.

23. Boyhood / Odrastanje

(2014., Richard Linklater)

Snimana dvanaest godina, priča Richarda Linklatera o životu jednog dječaka između 6 i 18 godina je dokaz umjetničkih ambicija u doba kinematografije koja traži samo trenutnu zaradu. Njegova loša strana je da vam uništi gotovo svaki drugi film – barem sve one u kojima su glumci uočljivo ostarjeli. Gledajući istinski prolazak godina Ellara Coltranea – kao i Patricie Arquette i Ethana Hawkea kao njegovih roditelja – “Odrastanje” svojoj publici pruža intimnost i ulaganje kao nitko drugi. Ovo je kino kao nježna revolucija.

Rating: 4.5 out of 5.

24. The Favourite / Miljenica

(2018., Yorgos Lanthimos)

Uvrnuti nestašluk radnje – dvorske intrige u palači kraljice Anne prekrivene seksualnom izdajom među njezinim dvorjanima – vješto je obrađen, ali ono što ovaj film izdvaja su njegovi brojni trenuci scenske i glumaške smjelosti. Emma Stone zbija šale o silovanju. Rachel Weisz puca u golubove s puškom s prednjim punjenjem. Olivia Colman žali se na giht. Tu su zečevi, pačje utrke i ljudska menažerija šašavaca, budala i fatalnih žena. Vjerojatna pouka je da moć kvari, a korupcija je zabavna.

Rating: 4.5 out of 5.

25. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

(2014., Alejandro González Iñárritu)

Nije namijenjen svima, „Birdman“ je vrlo osoban film koji je redatelj Alejandro González Iñárritu imao potrebu snimiti jer se, prema vlastitim riječima, nalazio godinama u istoj situaciji u životu. Njegov glavni junak Riggan Thomson pokušava postaviti broadwaysku adaptaciju priče Raymonda Carvera kako bi revitalizirao svo ju karijeru. Karijeru koja je obilježena nečim sasvim drugačijim, njegovim utjelovljenjem super-junaka „Birdmana“ u velikim holivudskim produkcijama. Od prve ideje je Iñárritu namjeravao snimiti film kao da se odvija u jednom kadru kako bi potpuni slom glavnog lika i njegova situacija bili što uvjerljiviji, jer stvarni život nema rezova.

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Rating: 4.5 out of 5.

26. Avengers: Infinity War / Osvetnici: Rat beskonačnosti

(2018., Anthony Russo, Joe Russo)

Cijelih deset godina prije toga i 18 dugometražnih filmova su u Marvelu gradili svijet koji će, barem nakratko, nestati s „Infinity War“. Kozmička bitka između, uvjetno rečeno, dobra i zla ne bi se na ovako grandioznoj pozornici mogla drugačije odviti. Trebalo je izgraditi svaki od mikrosvjetova superheroja, njihove pozadine, njihove sposobnosti i mjesto u velikom planu stvari. Deseci superheroja i njihovih pomagača predvodit će ovdje vojsku koja će se pokušati suprotstaviti Thanosu i njegovim hordama da bi spektakularno propali i pola njih zajedno s polovicom populacije ostatak Svemira bilo izbrisano iz egzistencije.

Avengers: Infinity War / Osvetnici: Rat beskonačnosti

Rating: 4.5 out of 5.

27. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens / Ratovi zvijezda: Sila se budi

(2015., JJ Abrams)

Shvatiti briljantnost filma “The Force Awakens” znači prisjetiti se gdje su “Ratovi zvijezda” bili prije 2015. – naslijeđe prequela koji još uvijek traje, osjećaj avanture i vitalnosti davno nestao. Film JJ Abramsa oživio je sagu o Skywalkeru doslovnom potragom za ponovnim otkrivanjem davno izgubljenog srca originalne trilogije, propovijedajući važnost nastavka legende za novu generaciju. Na tom frontu imate Rey Daisy Ridley i Finna Johna Boyege – ženu i crnca koji prednjače u nenedmašenom gigantskom holivudskom blockbusteru, koji je još uvijek iznenađujuće rijedak – kojeg podupire očaravajući negativac Adama Drivera Kylo Ren. Iako ga često optužuju da igra na sigurno, ima i trenutke narativnog bezobrazluka zbog kojeg su čeljusti padale pri prvom gledanju. “The Force Awakens” je povratak na mnogo načina – ali je također potpuno suvremen, dokazujući da bi “Ratovi zvijezda” mogli i trebali biti za apsolutno svakoga.

Rating: 4.5 out of 5.

28. The Lord of the Rings: The Two Towers / Gospodar prstenova: Dvije kule

(2002., Peter Jackson)

Film „Dvije kule“ ima isti izazov kao i roman prema kojem je nastao. Kako držati priču napetom i zanimljivom kada je ovo njen središnji dio, smješten između čarobnog početka u kojem nam se otkriva očaravajući svijet Međuzemlja sa svojom poviješću i geografijom i klimaktičkog kraja u kojem zlo konačno biva svladano, čini se, zauvijek. Stvari su već počele, ali još ne smiju završiti. Kuda poći, što učiniti? Niti knjiga, niti film se, zapravo, nisu trebali pojaviti samostalno. Šest Tolkienovih knjiga jedne kontinuirane priče se uslijed obujma, nestašice papira nakon II. svjetskog rata i troškova tiskalo u tri toma. Jackson i produkcijska kuća New Line Cinema su isprva planirali dva filma, upravo zbog tog središnjeg dijela u kojem nema drame niti puno dinamike.

The Lord of the Rings: The Two Towers / Gospodar prstenova: Dvije kule

Rating: 4.5 out of 5.
Gospodar prstenova - Dvije kule filmski poster

29. Roma

(2018., Alfonso Cuarón)

Alfonso Cuarón je „Romu“ napisao, režirao, producirao, snimio i montirao što nam i bez gledanja može dati naznaku o tome da je riječ o njegovom osobnom filmu. Osobna strast ga je do ovog projekata dovela kao i u slučaju „Gravitacije“, ali ovdje je to više od toga. Ovo je film o njemu samo, odnosno o njegovom sjećanje. Naslov se odnosi na kvart Colonia Roma u gradu Meksiku u kojem je odrastao. Dobrostojeći građani tamo žive sa svojim obiteljima u kućama ograđenim visokim ogradama, dok se o njihovim potrebama brinu sluge.

Roma

Rating: 4.5 out of 5.

30. La La Land

(2016., Damien Chazelle)

„La La Land“ je uspio nostalgiju i regresiju učiniti osvježavajućom. Ne bi se to dogodilo bez tehničke i kreativne izvrsnosti filmske ekipe i redatelja Damiena Chazellea koji je tek navršio 30 godina dok je snimao film. Želja mu je bila rekreirati svijet mjuzikala iz klasičnog Hollywooda i nasaditi ga na današnji stvarni Los Angeles sa svim svojim uništenim snovima i tragedijama. Teško je ne voljeti tu gorko-slatku priču o dvoje privlačnih ljudi rastrganih između dvije privlačne sile od kojih ih jedna vuče prema ispunjenju snova u karijeri u umjetnosti i showbizu, druga jedno prema drugome, da bi ih na kraju bilo nemoguće pomiriti.

La La Land

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.