Posljednja izmjena 21/02/21 by Ivan Palijan

Da, Batmanu jedan, zašto si tako ozbiljan? S temama koje u stripovima o Batmanu svojom vedrinom i lakoćom variraju uglavnom od sumračnog do potpunog mraka, stvaratelj nasilja i kaosa Joker se nameće kao ultimativni negativac. Dok je Batmanov razlog postojanja uspostavljanje pravde i osvete u nefunkcionalnim svijetu u kojem ta pravda nije moguća, kod Jokera je razlog postojanja stvaranje kaosa i osveta nefunkcionalnom svijetu koji je ionako otišao kvragu. Batman i Joker stvoreni su iz istog jajeta, kriminalom i korupcijom prožetog Gothama, ali im se ciljevi razlikuju, dok metode koji put i ne. Obojica su impulzivni i nasilni pa dok s Jokerom nema dileme o tome je li negativac ili nije, kod Batmana nam se cijelo vrijeme nameće pitanje koliko je daleko spreman ići kako bi proveo pravdu kako je on vidi.


The Dark Knight (2008) Action, Crime, Drama | 152min | 18 July 2008 (USA) 9.0
Director: Christopher NolanWriter: Jonathan Nolan, Christopher NolanStars: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron EckhartSummary: Set within a year after the events of Batman Begins (2005), Batman, Lieutenant James Gordon, and new District Attorney Harvey Dent successfully begin to round up the criminals that plague Gotham City, until a mysterious and sadistic criminal mastermind known only as "The Joker" appears in Gotham, creating a new wave of chaos. Batman's struggle against The Joker becomes deeply personal, forcing him to "confront everything he believes" and improve his technology to stop him. A love triangle develops between Bruce Wayne, Dent, and Rachel Dawes. Written by Leon Lombardi

Photos


See all photos >>


The Dark Knight / Vitez tame (2008., Christopher Nolan)

Kako bi nam jasniji bio taj motiv o dvije srane istog novčića, tu je i Harvey Dent a.k.a. Two-Face, nekadašnji javni tužitelj koji nakon što mu pola tijela i cijela buduća supruga strada u Jokerovoj smicalici postaje krimos opsjednut osvetom i dvoličnosti svega. Heath Ledger je uzeo cijeli ovaj film i prvi je glumac koji je uzeo Oscara za ulogu Jokera (Joachim Phoenix je bio drugi u istoimenom filmu). Proglašene je posthumno nakon fatalne kombinacije farmaceutskih pripravaka. Lik takvog negativca se može podići na zvjezdanu razinu, jer pripada ovom vremenu. Nevolje nam e događaju jedna za drugom, a iz njih kao da je neko poludjelo dijete kaosa.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.