Posljednja izmjena 21/02/21 by Ivan Palijan

Beckova obrada „Everyody’s Got to Learn Sometime“ koja svira na početku ina kraju filma daje mu emocionalni ton. Beza obzira na nadrealnu radnju, ovo je nježna, topla i optimistična romantična priča. Joel (Jim Carrey) je introvertirani tip, Clementine (Kate Winslett) je ekstorvertirani komad koji u svakoj sceni ima drugu neprirodnu boju kose. Upoznaju se, privuku jedno drugo, a onda si počnu ići na živce. Clementine unajmi tvrtku Lacuna, Inc. (nikakva sličnost sa hrvatskom tvrtkom koja distribuira zaštitnu odjeću) da joj izbriše sva sjećanja na Joela. Kada Joel to sazna, unajmi ih i on da izbriše sjećanja na nju, međutim, tijekom procesa brisanja shvati da čak voli i loša sjećanja na nju. Budi se i proces je gotov, nije ništa više ostalo od nje.


Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) Drama, Romance, Sci-Fi | 108min | 19 March 2004 (USA) 8.3
Director: Michel GondryWriter: Charlie Kaufman, Michel GondryStars: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom WilkinsonSummary: A man, Joel Barish, heartbroken that his girlfriend Clementine underwent a procedure to erase him from her memory, decides to do the same. However, as he watches his memories of her fade away, he realizes that he still loves her, and may be too late to correct his mistake. Written by anonymous

Photos


See all photos >>


Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Vječni sjaj nepobjedivog uma (Michel Gondry, 2004.)

No, njih dvoje se ponovo upoznaju i ponovo se privuku, nesvjesni što su prije učinili. Čak i kada saznaju što su učinili i kako je završili odlučuju da će ljubavi dati još jednu priliku. To je romansa na način Charlieja Kaufmana. Isprepliću se dvije radnje, prije i poslije brisanja, s Joelovim procesom brisanja u kojem on evaluira i počinje u potpunosti cijeniti što je imao. Film završava na istom mjestu na kojem je počeo, može se gledati u beskonačnoj petlji, kao spomenik vječnoj vatri romanse, milosti i ljubavi. Kad smo kod toga, Kate Winslett je ta vatra koja obasjava cijeli film, Jim Carrey je u „ozbiljnoj“ ulozi introverta pa stoga više podsjeća na sebe u stvarnom životu.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.