Posljednja izmjena 20/02/21 by Ivan Palijan

Nakon senzacionalnog uspjeha kod publike i kritike već sa „Pričom o igračkama“ (1995.), njihovim prvim dugometražnim animiranim filmom, su kreativnoj ekipi u Pixaru dovoljno narasla muda da se nikada ne smanje na veličinu na kojoj bi im nedostajalo ambicije i težnje za genijalnošću. Legenda kaže da su Andrew Stanton („WALL-E“, „Potraga za Nemom“, „Potraga za Dory“), John Lasseter („Priča o igračkama“, „Život buba“, „Auti“),  Pete Docter („Čudovišta iz ormara“, „Nebesa“, „Izvrnuto obrnuto“) i scenarist Joe Ranft na jednom ručku 1994. godine, dok su baš zarvšavali svoj prvi film začeli ideje iz kojih su se rodili „Život buba“, „Čudovišta iz ormara“, „Potraga za Nemom“ i „WALL-E“. Je li nešto bilo u hrani pa da to probamo ili je to bio samo skup nevjerojatno kreativnih umova, živjet ćemo da saznamo. „WALL-E“ je animirani film koji vole i djeca i odrasli, sentimentalna priča o tome kako ljubav može biti jača od svakog programiranja, te horor priča o tome što će čovječanstvo uskoro napraviti od planete.


WALL·E (2008) Animation, Adventure, Family | 98min | 27 June 2008 (USA) 8.4
Director: Andrew StantonWriter: Andrew Stanton, Pete DocterStars: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff GarlinSummary: In a distant, but not so unrealistic, future where mankind has abandoned earth because it has become covered with trash from products sold by the powerful multi-national Buy N Large corporation, WALL-E, a garbage collecting robot has been left to clean up the mess. Mesmerized with trinkets of Earth's history and show tunes, WALL-E is alone on Earth except for a sprightly pet cockroach. One day, EVE, a sleek (and dangerous) reconnaissance robot, is sent to Earth to find proof that life is once again sustainable. WALL-E falls in love with EVE. WALL-E rescues EVE from a dust storm and shows her a living plant he found amongst the rubble. Consistent with her "directive", EVE takes the plant and automatically enters a deactivated state except for a blinking green beacon. WALL-E, doesn't understand what has happened to his new friend, but, true to his love, he protects her from wind, rain, and lightning, even as she is unresponsive. One day a massive ship comes to reclaim EVE, but WALL-E, ...

Photos


See all photos >>


WALL-E (2008., Andrew Stanton)

Prvi ljudski glas čujemo tek u drugoj trećini filma, nakon nešto više od pola sata. Do tada film iscrtava opustošen carstvo smeća u koje su ljudi pretvorili Zemlju i napustili je u svemirskom brodu prije otprilike 700 godina. Zadatak čišćenja je ostavljen robotima nazvanima „Waste Allocation Load-Lifter: Earth Class (Wall-E)“. Oni su isključeni već nakon nekoliko godina kada se posao pokazao uzaludnim. No, jedan je od njih nastavio posao, razvio vlastitu svijest, sentimentalnost i načine da preživi. Sa svemirskog broda dolazi robotica „Extraterrestrial Vegetation Evaluator (EVE)“ koja se vraća s radosnom vijesti da je na Zemlji ima barem jedna biljka, a kao slijepi putnik se ukrcava i WALL-E vođen željom za romansom koja je jača od instinkta za preživljavanjem.

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.