Posljednja izmjena 14/01/22 by Ivan Palijan

Najbolje videoigre 2021. uključuju neizbježne naslove iz velikih franšiza. Pred kraj godine nas je iznenadio „Halo Infinite“, a tu je i „Resident Evil Village“, naslov iz serijala koji je uspio ponovo otkriti samog sebe na oduševljenje nas ostalih. Stara franšiza kojoj se nismo nadali  da ćes e vratiti je „Metroid“, pogotovo da će se vratiti sa svojim standardnim 2D side-scrolling načinom igranja. No, funkcioniralo je posljednjih godina i s nekim novim naslovima, zašto ne bismo ponovo zavoljeli „Metroid“. Inventivnost u igranju nam je svakako donio „It Takes Two“ koji moramo igrati s nekim, te „Deathloop“ i „Returnal“ koji daju novi smisao umiranju i ponovnom prolasku kroz razinu u igri. „Psychonauts 2“ je nastavak 16 godina stare igre s toliko originalnim konceptom da ga nitko do sada nije pokušao kopirati pa novi naslov djeluje također osvježavajuće.

Pročitajte ovdje kako smo izračunali koje su najvažnije video igre 2021. Uzeli smo u obzir prodaju video igre, popularnost video igre, broj nagrada za koje je nominirana i koje je dobila, ocjene kritičara i mjesta na listama najboljih video igara godine.


1. It Takes Two

(2021., PC/PS4/ PS5/Xbox One/Xbox X/S)

„It Takes Two“ se usredotočuje na par na rubu razvoda koji se iznenada nađe zarobljeni unutar tijela igračaka svojih kćeri. Moraju raditi zajedno kako bi proputovali svoj dom i vratili se u svoja tijela. Igra se mora igrati kooperativno, kao prva igra koja ujedno služi i kao bračno savjetovalište.


2. Resident Evil Village

(2021., PC/PS4/PS5/Xbox One/Xbox X/S)

Dok je „Resident Evil 7“ polako gradio napetost do svog neizbježnog završetka punog akcije, „Resident Evil Village“ nas odmah naoruža i napuni municijom, što ga čini boljom akcijskom igrom. Pun je nezaboravnih zlikovaca i obračuna s njima koji idu uz njih. Najnoviji naslov u serijalu možda ne donosi nešto novo, ali dao je nešto jednako zadovoljavajuće: nešto kao jako dobar izlazak na bis.


3. Forza Horizon 5

(2021., PC/Xbox One/Xbox X/S)

“Forza Horizon“ serijal trkaćih igara s otvorenim svijetom već godinama čini žanr kompletnijim, a s „Forza Horizon 5“, možda su to konačno uspjeli učiniti do kraja. Smješten u Meksiku, „Forza Horizon 5“ stavlja nas na mjesto vozača na Horizon Festivalu, koji obuhvaća cijeli prostrani otvoreni svijet igre.


4. Deathloop

(2021., PC/PS5)

Ova elegantna i krvava igra stavlja nas u ulogu Colta Vanna, ubojicu koji ima zadatak eliminirati osam meta na otoku. Kao što ime „Deathloop“ može sugerirati, svaki put kada Colt ne uspije u svojoj misiji, vraća se na početak svog dana. Vratite se na različite dijelove otoka u različito doba dana, a prozor koji je prethodno bio zatvoren mogao bi biti otvoren. Možda ćete poslijepodne naslutiti trač koji je neophodan za vašu misiju, a koji ujutro niste mogli čuti.


5. Metroid Dread

(2021., Nintendo Switch)

Nakon više od desetljeća bez prave „Metroid“ igre, Samus Aran se vratila na velika vrata s ovogodišnjim „Metroid Dread“, 2D side-scrollerom za Nintendo Switch u kojem našu heroinu proganjaju inteligentni roboti ubojice na misterioznom planetu ZDR.


6. Psychonauts 2

(2021., PC/PS4/Xbox One/Xbox X/S)

„Psychonauts 2“ se ističe u stvaranju čudnih novih svjetova koji nas pozivaju da istražite svaki njihov centimetar i zatim prijeđemo na sljedeći. Postoji grad fatalističkih klica i lanac pustinjskih otoka prekrivenih bocama alkohola s biljkama koje rastu u njemu. Platformer postavljen unutar uma mogao bi biti površan, ali Tim Schafer i tim Double Fine otišli su dublje kako bi stvorili igru koja je zabavna i promišljena.


7. Halo Infinite

(2021., PC/Xbox One/Xbox X/S)

Ulozi su visoki kao i uvijek, sada se priča odvija u otvorenom svijetu, u kojem možemo trčati, voziti, letjeti kroz neprijateljske linije i pomoći svojim kolegama marincima da preokrenu tok rata. Mnoštvo oružja za odabir čine da se svaki susret s neprijateljem drugačijim, novim i uzbudljivim. I to je samo priča. Tu je i multiplayer.


8. Kena: Bridge of Spirits

(2021., PC/PS3/PS5)

„Kena: Bridge of Spirits“ ne donosi ništa novo u načinu na koji igramo igre, ali bitke su izazovne, zagonetke pametno dizajnirane, istraživanje zanimljivo, dizajnom vrlo solidan pa donosi vrlo ugodno igraće iskustvo. Na vizualnom planu, „Kena“ nadmašuje sva očekivanja, stvarajući šarmantan, prekrasan svijet koji kao da dolazi ravno iz CG filma.


9. Returnal

(2021., PS5)

Igramo kao Selene, međuzvjezdana skautica koja se srušila na prekrasno renderirani planet. Dok se probija kroz planet – pucajući na čudovišta s jako puno ticala – Selene će neizbježno umrijeti, umrijeti i ponovno umrijeti. Čak otkriva i stare leševe sebe. „Returnal“ može biti zahtjevno iskustvo, jer jedna sesija može potrajati nekoliko sati bez mogućnosti snimanja pozicije.


10. Hitman 3

(2021., PC/PS4/PS5/Xbox One/Xbox X/S/Nintendo Switch)

Priča je pomalo slabašna, ali igra uspijeva kao iznenađujuće pametna satira špijunskog žanra, koji ima tendenciju uživati u zabadanjima oštrice u suvremeni kapitalizam. Kao agent 47 se još jednom infiltriramo među „1%“ kako bismo uništili svoje mete. Igra nagrađuje inventivnost: Cilj nam je bilo koje ubojstvo inscenirati kao nesreću, a ne kao ubojstvo, obaveza koji traži naše strpljenje i kreativnost.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.