The Witcher III: Wild Hunt

5/5

Autori: Konrad Tomaszkiewicz. Mateusz Kanik, Sebastian Stępień

Developer: CD Projekt

Izdavač: CD Projekt

Godina izdanja: 2015. (PC, PS4, Xbox One), 2019. (Nintendo Switsh), 2022. (PS5, Xbox Series X/S)

Zemlja izdanja: Poljska

Žanr: akcijski RPG

Platforme: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switsh, PS5, Xbox Series X/S

Golemost otvorenog svijeta u kojem se odvija „The Witcher III: Wild Hunt“ učini da nam se glavna priča ovog trećeg nastavka legende o životu i avanturama Geralta od Rivije čini trivijalnom. Pažnja s kojom su izrađeni detalji, od pozadine priče, vizualnih sitnica od kojih ćemo pored stotinu proći da niti ne vidimo, da bismo jednu primijetili, do količine snimljenog dijaloga (450.000 riječi, 950 govornih uloga, snimanih preko dvije godine), je zastrašujuća, poput brutalnosti okršaja u koje će naš (anti)junak redovito upadati.

„The Witcher III: Wild Hunt“ djeluje poput živog organizma koji reagira na svaki naš postupak. Ovisno o našim izborima u najvažnijim događajima tijekom igre, te našem ponašanju prema nekim važnim likovima imamo prilike iskusiti i neki od 36 mogućih završetaka. Ako ne uspijemo doći do kraja, zbog nedostatka vremena u životu, nikako zbog toga što bismo imali nešto bolje za igrati, imamo priliku barem vidjeti kako naši postupci utječu na svijet u kojem se igra zbiva. Uz cikluse godišnjih doba, dana i noći, te ratnih razaranja koji će mijenjati krajolik, naši postupci također utječu na njega. Utoliko, u tom moralno fleksibilnom svijetu nećemo dobivati bodove za dobro ponašanje, ali možemo osjetiti zadovoljstvo što naši postupci nisu doprinijeli općem jadu i bijedi njegovih običnih stanovnika, nego su na neki način taj jad i tu bijedu ublažili ili olakšali. Stoga će sporedni questovi otkrivati više toga u igri nego glavna priča. Poneki od njih (nije li bilo nekog drugog da se pobrine za tu kozu?) se čine nepotrebnim trošenjem resursa isprve, jer će čak i Geralt negodovati zbog uključenosti u fizičke poslove. No, nagrada uvijek dolazi kao otkrivanje bogatstva svijeta u kojem se nalazimo.

„The Witcher III: Wild Hunt“ je jedna od najprodavanijih i najnagrađivanijih videoigara svih vremena zbog impresivnog načina na koji nas uvlači u svoj svijet. Nagrada za utrošeno vrijeme dolazi oblino i često, a nije samo kroz napredak našeg lika i resurse koje skuplja nakon obavljenih misija.

Potraži na:

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.