Red Dead Redemption PS3 box cover

Posljednja izmjena 12/05/23 by SuperExtraZona

Grand Theft Auto“, iako je nastao koje desetljeće ranije, je „Red Dead Redemption“ koji se odigrava uz sva ograničenja koja pred odmetnika stavlja moderno doba. Divlji zapad je to vrijeme i mjesto koje svakom kriminalnom duhu sputanom zakonima, socijalnim vezama, civilizacijskim dosezima i moralnim prosudbama vlastitih akcija koje dolaze već od pukog jutarnjeg gledanja u ogledalo nudi prazno platno na kojem će krvlju slikati pejzaž svog iskupljenja ili potonuća u Pakao u koji će sa sobom povući svakog tko mu se nesmotreno približi.


Red Dead Redemption (2010) Action, Adventure, Crime | Video game released 18 May 2010 9.5
Writer: Dan Houser, Michael UnsworthStars: Rob Wiethoff, Josh Blaylock, Sophia MarzocchiSummary: John Marston is being blackmailed by government lawmen to hunt down his former partners-in-crime. Driven further into the American Southwest, Marston soon finds that Williams has crossed into Mexico, a country in the throes of a civil war. At every turn, Marston must choose whether to side with outlaws or innocents in the crossfire. Written by James Carter Leach II

Photos


See all photos >>


Red Dead Redemption PS3 box cover
Red Dead Redemption (2010., PS3 / Xbox 360)

Svijet „Red Dead Redemptiona“ je dovoljno velik da se u njemu izgubite tražeći smisao vlastitog postojanja, odnosno pravog djelovanja koje će vas dovesti na put koji će od vašeg života učiniti legendu. Opet, dovoljno vremena možete provesti skupljajući bilje i kože divljih životinja, što neće stvoriti legendu, ali može olakšati preživljavanje. Glavna priča jest ona o iskupljenju. Glavni junak, John Marston, je nekada jahao s krivim ljudima, a sada se nalazi u situaciji da izravne neke stare račune. Pomažu mu neki uobičajeni likovi iz vestern mitologije, među ostalima šerif, vlasnica ranča i kvazi-doktor, a brzu karijeru može izgraditi kao lovac na ucjene, po svuda su izvješene tjeralice. Lov na zlikovce će dovesti do najviše krvoprolića, jer glavna priča ponekad zahtjeva da se krdo stoke dovede natrag do ranča ili da se spase konji iz goruće štale. Igra sigurno ne robuje klišejima.Nastavak, „Red Dead Redemption 2“, je tehnički i vizualno ispeglao sve ovdje viđene koncepte i mane, ali ovdje smo prvi put doživjeli (skoro) open-world u kojem ne bacamo fireballe i ne pucamo iz automatskog oružja. Iskustvo je gotovo organsko, kao da nas namjerno tjera da se opustimo, uživamo u jahanju i spoznaji da nigdje u grmlju ne leži neki trol. Možda tek kojot.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.