Posljednja izmjena 25/01/22 by Ivan Palijan

Teško je iz obje ekranizacije Venoma uopće shvatiti koliko je to kultni serijal marvelovih stripova i koliko je pomaknut ovaj spin-off Spider-Mana. „Venom 2“ je relativno jednako veliki hit kao njegov prethodnik i kao i on drži se uspješne formule koja bilo što neočekivano i čudno drži na velikoj distanci. On jednostavno ne vodi puno računa o ničemu i hrabro nastavlja dalje prema očekivanom kraju u kojem se naš junak sastavlja sa sobom i spašava što u tom trenutku treba spasiti.


Venom: Let There Be Carnage Action, Adventure, Sci-Fi, Thriller | October 1, 2021 (United States) 6.0
Director: Andy SerkisWriter: Kelly Marcel, Tom HardyStars: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle WilliamsSummary: Eddie Brock struggles to adjust to his new life as the host of the alien symbiote Venom, which grants him super-human abilities in order to be a lethal vigilante. Brock attempts to reignite his career by interviewing serial killer Cletus Kasady, who becomes the host of the symbiote Carnage and escapes prison after a failed execution. —archit_a

Photos


See all photos >>


To unutarnje putovanje / spašavanje sebe koje prati vanjsko putovanje / spašavanje (članova) obitelji ili (dijela) svijeta je obrazac svake ekranizacije marvelovih stripova. „Venom 2“ službeno ne pripada MCU, Sony ima prava na Spider-Mana čije ekranizacije radi zajedno s Marvel Studios koji stoji iza Marvel Cinematic Universea, ali je čvrsto odlučio sporedne likove iz sage o Spider-Manu razvijati kao vlastitu franšizu. Ovome predviđamo siguran neuspjeh, jer Sony sam nije uspio sam napraviti to u dva pokušaja sa Spider-Manom. Sudeći prema ovom filmu, oni su provalili popis sastojaka za uspješnu superhero franšizu, ali ne razumiju do kraja postupak. Naime, karizmatični karakterni glumci u glavnim ulogama, te indie redatelji za kormilom ne garantiraju sami po sebi kvalitetan i zanimljiv projekt. Nama koji gledamo ovo mora biti do nečega stalo, ne samo do kostima i specijalnih efekata. Ulozi moraju biti veliki, a unutarnji, te vanjski svijet glavnog junaka moraju biti jedinstveni.

Stoga, dok Eddie Brock (Tom Hardy), kao što se očekuje od drugog dijela priče gubi svoje supermoći nakon što ga njegov simbiot Venom (također Tom Hardy) napusti, to mora biti nešto više nego svađa starog temperamentnog bračnog para. To razdvajanje mora biti nešto više od zrcaljenja njegovog razdvajanja od bivše zaručnice Anne (katastrofalno neiskorištena Michelle Williams) koja se sada sprema za brak s novim zaručnikom Danom. Brockova veza s glavnim negativcem, psihotičnim serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem, morala bi biti veća od te da ga je ovaj pozvao u svoju zatvorsku ćeliju prije planiranog pogubljenja da mu da svoj životni intervju. Iz sukoba njih dvojice u kojem Cletus ugrize Eddieja nastane simbiot Carnage koji sada nastanjuje Cletusa. Cletusova je glavna motivacija ponovno sastavljanje sa svojom tinejdžerskom ljubavi iz popravnog doma Frances Barrison (Naomie Harris, kojoj nije preostalo ništa nego da se proba što više zabaviti) koja je uslijed davnog šoka razvila svoju supermoć, vrisak koji djeluje kao destruktivni zvučni val pa ju zbog toga zovu Shriek. Dok to radi, nema ništa protiv da se osveti svima za koje misli da su mu učinili nešto krivo. Ljudske emocije, ljubav i osveta su glavne motivacije likova, bez obzira što očigledno nije riječ o ljudima. Ravno iz klasične literature na velike ekrane.„Venom 2“ najbolje funkcionira ako naša očekivanja ostavimo na minimumu, jako daleko od standarda koje je postavio MCU. Simbioti, Venom koji slobodno luta gradom zaposjedajući tijela posvuda, te Carnage koji očito ima kontrolu nad Cletusom, bi mogli stvoriti puno neočekivanog vanzemaljskog kaosa i pokolja koji bi filmu donijeli silno potreban pomak prema, pa, makar zanimljivom, ako ne prema potpuno pomaknutome u kojemu ima prostora za nove ideje i koncepte.

Venom: Let There Be Carnage / Venom 2, 2021., redatelj: Andy Serkis; glumci: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris

Rating: 3.5 out of 5.

https://www.superextrazona.eu/filmovi-2021/

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.