Posljednja izmjena 25/02/21 by Ivan Palijan

Halucinacija koja je spojila sapunicu i detektivsku seriju je vjerojatno nešto što ne bismo očekivali od televizijske produkcije s kraja 80-ih. No, David Lynch je već postao popularan među hipsterima koji se tada nisu tako zvali, a Mark Frost se proslavio radom na policijskoj seriji Hill Street Blues koja je pratila puno likova u složenim pričama. Ipak, ništa od toga svega nije moglo autore i publiku pripremiti na ono što je slijedilo. Lynch i Frost su se upoznali na nekom drugom neuspjelom projektu, a onda na razvili ideju o gradiću koji će nastanjivati svi ti čudni likovi.


Twin Peaks  Crime, Drama, Mystery | 2820min | TV Series (1990–1991) 8.8
Writer: Mark Frost, David LynchStars: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen AmickSummary: The body of a young girl (Laura Palmer) is washed up on a beach near the small Washington state town of Twin Peaks. FBI Special Agent Dale Cooper is called in to investigate her strange demise only to uncover a web of mystery that ultimately leads him deep into the heart of the surrounding woodland and his very own soul. Written by Douglas Baptie

Photos


See all photos >>


Twin Peaks (David Lynch, Mark Frost; 1990-1991., 2017.)

Prije likova su čak i nacrtali kako bi gradić izgledao, gdje će se nalaziti koje lokacije, kao da rade video igru. Da bi pokrenuli radnju ubacili su leš popularne srednjoškolke, Laure Palmer. Svaka epizoda otvarala je nove rukavce priče da bi kasnije mnogi bili zanemareni. Lynch čak nije htio niti otkriti tko je ubio Lauru Palmer, ali Mark Frost je inzistirao na tome. Likovi se pojave bez puno objašnjenja, naprave nešto nezaboravno (sendvič od brieja i maslaca, recimo), a onda nestanu. Atmosfera, nadrealni trenuci i bizarni likovi su ono od čega se sastoji Twin Peaks. I sve se u njemu razvija poput halucinacije ili sna. Čak i FBI agent Cooper tragove za svoju istragu nalazi u snu.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.