Posljednja izmjena 25/02/21 by Ivan Palijan

Transmetropolitan“ je mix političke i društvene satire i znanstvene fantastike u koji su ubačene zdrave doze seksa i upotrebe halucinogenih droga kakav obično ne viđamo u mainstream stripu. Ipak, Warren Ellis je uspio za DC napraviti 60 epizoda koje pletu po svim vrstama društvene nepravde od prava manjina preko političara ogrezlih u korupciju do svemoćnih korporacija. Naravno da ovaj strip postaje sve važniji kako sami sve više tonemo u svijetu u kojem više ništa ne vrijedi i ništa nema smisla. Spider Jerusalem je novinarska zvijezda čija je životna misija otkrivanje svih društvenih nepravdi i prljavština.


Average Rating:

4,2 rating based on 45.822 ratings (all editions)

ISBN-10: 1563894459
ISBN-13: 9781563894459
Goodreads: 22416

Author(s):Publisher:
Published: //

After years of self-imposed exile from a civilization rife with degradation and indecency, cynical journalist Spider Jerusalem is forced to return to a job that he hates and a city that he loathes. Working as an investigative reporter for the newspaper The Word, Spider attacks the injustices of his surreal 23rd Century surroundings. Combining black humor, life-threatening situations, and moral ambiguity, this book is the first look into the mind of an outlaw journalist and the world he seeks to destroy.
 

Transmetropolitan (1997., Warren Ellis)

Kako njegov posao ne donosi satisfakciju koju bi donijelo i ispravljane tih nepravdi, jer je većina pučanstva zabavljena televizijom, drogama i seksom, tako on svoju frustraciju liječi općenito skandaloznim ponašanjem u javnosti te anarhičnim pothvatima koji će barem osramotiti počinitelje, ako ih već ne može dovesti pravdi. Ciničan i crni humor, analitička inteligencija, želja za istinom, te obilje droga koje poboljšavaju moždane funkcije, blokiraju ih ili diži na višu razinu svijesti nisu samo načini na koji se Spider Jerusalem bori protiv svijeta. To je recept koji Warren Ellis preporuča za naše vlastito pronalaženje smisla u svijetu koji nema smisla. Jer, reći da nas nije briga nije dovoljno, ultimativni subverzivni čin je biti svjestan svega i onda reći da nas nije briga.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.