The Last of Us Part II PS4 cover

Posljednja izmjena 07/07/21 by Ivan Palijan

Nismo mislili da trebamo nastavak, ali „The Last of Us Part II“ je nastavak najvažnije igre svih vremena bez kojeg sada znamo da ne možemo. Teme morala, nasilja, plemenskog mentaliteta i onoga što smo sve spremni učiniti kada nekoga volimo, koje su činile suštinu prve igre, su ponovljene, a veća je pažnja posvećena karakterizaciji likova, te njihovim odnosima s okolinom. Priču pratimo iz dvije suprotstavljene točke gledišta pa na kraju svo nasilje i krvoproliće bude teže za podnijeti. „The Last of Us Part II“ je suštinsko gejmersko iskustvo, iako nije ugodno.


The Last of Us: Part II (2020) Action, Adventure, Drama | Video game released 19 June 2020 8.2
Director: Neil Druckmann, Kurt MargenauWriter: Halley Wegryn Gross, Neil DruckmannStars: Troy Baker, Ashley Johnson, Derek PhillipsSummary: Five years after their dangerous journey across the post-pandemic United States, Ellie and Joel have settled down in Jackson, Wyoming. Living amongst a thriving community of survivors has allowed them peace and stability, despite the constant threat of the infected and other, more desperate survivors. When a violent event disrupts that peace, Ellie embarks on a relentless journey to carry out justice and find closure. As she hunts those responsible one by one, she is confronted with the devastating physical and emotional repercussions of her actions. Written by lucas-96474

Photos


See all photos >>


The Last of Us Part II PS4 cover
The Last of Us Part II (2020., PS4)

Ellie, koju je trebalo provesti kroz Ameriku u prvoj igri kako bi se iz njene imunosti na virus stvorio lijek je sada jedan od dva glavna lika koje vodimo. Njena je motivacija osveta, 19 joj je sada godina i rijetko, u video igrama i van njih, imamo prilike ući pod kožu nekoga toliko mladog i ranjivog suočenog s toliko brutalnosti u sebi i oko sebe. Ellie je, k tome, gej, nikada, kako smo ranije saznali, nije niti bila nešto drugo i to se u igri otvoreno prikazuje. U svoju avanturu kreće sa svojom curom Dinom, njihov je emocionalni odnos u srži priče. Drugu stranu priče gledamo kroz oči Abby, nekoga koga na početku vidimo kao smrtnog neprijatelja, predmet Elliene osvete. Međutim Abby i njezina militantna skupina WLF koja se bori za kontrolu nad postapokaliptičnim Seattleom ima razlog i motivaciju za svoje postupke. Što saznajemo igrajući je i pokušavajući je održati na životu.Igra nas neprestano suočava s teškim stvarima. Bilo da je to brutalno nasilje uz nepodnošljivu napetost dok prolazimo kroz područja u kojima borave zaraženi. Oružja i opreme je i dalje malo, svaki se metak broji, šuljanje je i dalje najbolja opcija. Uklanjanje zaraženih donosi olakšanje i osjećaj da prekidamo muku svima uključenima, ali kada to napravimo ljudskim protivnicima čiji kolege viču njihovo ime, a Ellie ispušta zvukove nelagode, radije ne bismo bili tu i radili to što radimo. Jasno nam je da smo učinili nešto zbog čega se trpe posljedice. K tome, većinom muškoj i djelomično ženomrzačkoj straight publici video igara je sigurno teško bilo prihvatiti otvoreno gej glavni ženski lik. Stvaranje ovakve nelagode nije nešto što proizvođači visokobudžetnih naslova u industriji zabave rade. Rade, poput Disneya s Marvelom i Star Warsima, nešto što će fanovima dati nešto što žele vidjeti i stvoriti im ugodu. Međutim, „The Last of Us Part II“ je jedna od najprodavanijih igara za PS4 i najbrže prodavana PS4 ekskluziva. Sada možemo govoriti i o franšizi, jer mini-serija prema prvoj igri se snima u produkciji HBO-a.„The Last of Us Part II“ nastavlja s temom, motivima, pričom i općom nelagodom tamo gdje je stao prethodnik. Dramatično je igračko iskustvo u kojem su emocije likova još važnije od brutalnog svijeta koji ih okružuje. Ono što su ljudi spremni učiniti sebi i drugima je i dalje predmet istraživanja priče koja sigurno ima puno veze sa stvarnosti u kojoj živimo.

Rating: 5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.