Posljednja izmjena 11/08/21 by Ivan Palijan

Iako znamo kako će završiti, „The Last Dance“ nas tjera na binđanje i sasvim razumljivo je zašto je postao najgledaniji dokumentarac ikada. Michael Jordan je izuzetan, sasvim vjerojatno vanzemaljac. Iz ranijih priča, iz serije, te publiciteta koji ju je pratio znamo da je bio i osoba s manama. No, razlog zašto je i postao najveći košarkaš, a vjerojatno i najveći sportaš svih vremena je, uz svoj nevjerojatan talent, zbog toga što je na terenu davao sve od sebe u svakoj utakmici.


The Last Dance  Documentary, Biography, History | 491min | TV Mini-Series (2020) 9.2
Stars: Phil Jackson, Michael Jordan, David AldridgeSummary: Charting the rise of the 1990's Chicago Bulls, led by Michael Jordan, one of the most notable dynasties in sports history.

Photos


See all photos >>


The Last Dance (2020., Jason Hehir)

To što „The Last Dance“ nije dao dovoljno prostora Toni Kukoču i dovoljno naglasio važnost Scottie Pippena, među ostalima je jedan od velikih propusta serije. Jordanova kompanija je i jedan od producenata serije, on je i kontrolirao snimljeni materijal, tek nakon njegove dozvole se krenulo u produkciju, 20 godina nakon što je snimljeno 500 sati od kojih je napravljen serijal. Bilo kakva mogućnost ozbiljne kritike njegove osobe i karijere je znatno umanjena. No, pogledajmo to s druge strane, za koliko živućih osoba možemo reći da ga ne možemo pretjerano hvaliti? On jest najveći, svi drugi kraj njega će izgledati manje bitni. Nitko prije njega nije postao toliko slavan samo kroz svoju atletsku moć, samo kroz svoj posao, bez bitnih skandala kojima bi stvarao prisutnost u medijima. Nitko koga znamo nema svoju siluetu kao logo. Nitko prije njega nije od obične tenisice napravio predmet prestiža, nešto što svi moraju imati. Opet, sam ne bi mogao osvajati trofeje, tri NBA naslova u nizu, pauza u baseballu pa opet tri u nizu. Sva drama, svi trenuci u kojima se mislilo da je nemoguće to ponovo učiniti, ljudi koji su dotjerani do granica svojih mogućnosti, ambicija koja graniči s ludilom, to je ono što čini seriju vrijednom gledanja. Jordan je imao svoj vrhunac slave, ovo je slavlje ljudskih mogućnosti.„The Last Dance“ je cirkus. Montaža košarkaških akcija, scena iza i ispred kulisa, intervjua sa slavnima koji uključuju sve od Bill Clintona i Baracka Obame do Carmen Electre. Na daleko i na široko pokušava uloviti te trenutke u vremenu kada su, kako se čini, divovi hodali zemljom.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.