Posljednja izmjena 24/02/21 by Ivan Palijan

Tetris“ je najprodavanija i najigranija igra svih vremena. Oni koji nikada nisu igrali ništa, vjerojatnu su barem igrali „Tetris“. Od preko 200 milijuna kupljenih i downloadanih primjeraka pola ih je od kada se pojavila verzija za mobitele. A mobitele svi imaju. Kako su mobiteli pomogli njemu, tako je i on pomogao da se počne prodavati Nintendov Game Boy kada je krenuo kasnih osamdesetih. Igru je Kreirao Aleksej Pajitnov 1984. u tadašnjem Sovjetskom Savezu,  na Zapadu se pojavila 1986. godine, prvo na PC-ju, a tijekom godina na svim drugim platformama.


Tetris (1984) | Video game released 18 November 1988 8.5
Director: Alexey PazhitnovWriter: Alexey PazhitnovSummary: Video game in which the player must organize a series of differently shaped blocks in order to form horizontal lines with no gaps. Form a complete line and the blocks disappear. Allow the blocks to stack up to the top of the screen and it's game over. Written by page8701

Photos


See all photos >>


Tetris (1984., PC i sve ostale platforme)

Sigurno na svim bez izuzetka, očekujemo da će se pojaviti i na pametnim perilicama za rublje. Pajitnov, iako se igra prodavala u milijunima primjeraka nije dobio niti centa sve do 1996. kada je, nakon emigracije u SAD, osnovao the Tetris Company. Još uvijek je aktivan u industriji. „Tetris“ danas možemo igrati i online, iako sve su rjeđi razlozi da ga igramo. Industrija videoigara je, naravno, napredovala, čak i na mobitelima igramo složenije igre od ovako, naoko, jednostavne slagalice. Briljantnost njezina je u toj naoko jednostavnosti koja ju čini otvorenom i pristupačnom i za one koji nisu igrači. Na mobitelu vašeg starog ujaka koji se nikada nije igrao ćete sigurno naći nešto poput ove ili slagalica koje je „Tetris“ potaknuo.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.