Posljednja izmjena 08/04/22 by Ivan Palijan

Što se trećih nastavaka Spider-Mana tiče, „Spider-Man: No Way Home“ je prošao izuzetno dobro. Zapravo, 2021. je bio najgledaniji film, a i kritika je našla pohvalu za njega pa je prošao jako dobro za bilo kakav film. „Spider-Man 3“ iz 2007., kojeg je režirao Sam Raimi, nije znao kojim se putem kreće pa je zaustavio Raimijevu karijeru i onu Tobey Maguirea, tadašnjeg Spider-Mana. Sve lekcije su tada naučene pa Marvel, odnosno Disney, a ovdje u kombinaciji sa Sonyjem, štanca, evo, dvadeset i sedmi film svog Marvel Cinematic Universea.


Spider-Man: No Way Home Action, Adventure, Fantasy, Sci-Fi | December 17, 2021 (United States)
Director: Jon WattsWriter: Chris McKenna, Erik Sommers, Stan LeeStars: Tom Holland, Zendaya, Benedict CumberbatchSummary: Peter Parker's secret identity is revealed to the entire world. Desperate for help, Peter turns to Doctor Strange to make the world forget that he is Spider-Man. The spell goes horribly wrong and shatters the multiverse, bringing in monstrous villains that could destroy the world.

Photos


See all photos >>


A nakon 15 godina u kojima smo konstantno hranjeni novim pričama o super-herojima, nema zamora niti kod producenata, niti kod publike. Svi bi htjeli samo još. Ne samo to, nego s ovdje korištenim principom multiverzuma, vraćaju se Tobey Maguire i Andrew Garfield kako bi kao Peter Parkeri / Spider-Mani iz svojih svjetova pomogli Tomu Hollandu koji je neuspjelom čarolijom Dr. Strangea dobio redom Green Goblina, Electroa, Doctora Octopusa, Lizarda, Sandmana koji su u prethodnim verzijama svjetova već poraženi. Sve je već učinjeno ranije i sve je već viđeno, ali ovdje je bolje, jače i više uz taj pomak u kojem se svjetovi miješaju pa nemamo, naravno, ništa protiv. Nije Marvel bez svojih neuspjeha. Prethodno izdanje, „Eternals“ je taj rijedak primjer. Pogrešna procjena, film s previše likova i  nejasnim fokusom koji je morao i trebao biti serija od 10 nastavaka. I sigurno bi bila odlična.“Spider-Man: No Way Home“ je zakuhan na kraju prethodnog filma „Spider-Man: far from Home“ kada Mysterio prije smrti objavi svijetu i gradu kako je Peter Parker Spider-Man. Život Peteru, dakako, nakon toga postane previše kompliciran pa Dr. Strangea zamoli za malenu uslugu, da izvede čaroliju kojom bi svi, baš svi, uključujući i njegove najbliže, zaboravili tko je on. Tijekom čaranja, Peter bi da ipak njegovi najmiliji znaju tko je on, Strange prekida čaroliju, a nakon toga se u njihovom svijetu počnu pojavljivati negativci s kojima su se obračunavale Maguireova i Garfieldova verzija Spideya, da bi se onda pojavili i oni. I sve, čak i na ovako grandioznoj razini, funkcionira jako dobro i prikladnu razvoju ove verzije lika. Nije nas puno briga za te bezvezne negativce, samo nas je briga kakva to nova čudesa krije ovaj svijet. Stoga, čekamo sljedeće njegovo pojavljivanje.„Spider-Man: No Way Home“ je žonglerska točka u kojoj je puno toga u svakom trenutku u zraku, ali je izvedena s priličnom vještinom i spretnošću. Ozbiljniji je film od svojih prethodnika, puno toga više je u igru, Peter Parker više nema tinejdžerske nego egzistencijalne probleme, ali sa četvrtim razredom srednje škole dolaze i neki ispiti zrelosti.

Rating: 4.5 out of 5.

Naslov: Spider-Man: povratak kući

Originalni naslov: Spider-Man: No Way Home

Redatelji: Jon Watts

Uloge: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Willem Defoe

Godina izdanja: 2001.

Zemlje izdanje: SAD

Žanr: superheroji


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.