saga fibra naslovnica

Posljednja izmjena 09/04/21 by Ivan Palijan

Saga“ je prekrasan spoj space opere i high fantasyja stvoren kako bi pričao priču o izazovima roditeljstva i odrastanja. Alana i Marko su vojnici dviju zaraćenih rasa usred galaktičkog rata koji se, unatoč tome što priroda i običaji to ne nalažu, zaljube, vjenčaju i naprave bebu. Njihov je zločin prevelik, em radije vode ljubav nego rat (zbližavanje s neprijateljem), em ne žele voditi rat (dezerteri su) pa obje strane šalju potjeru za njima i njihovim novorođenčem. Među zvijezdama ih nosi drveni svemirski brod, a putem oni, njihova beba i mi saznajemo koliko je čudesno mjesto Univerzum i koliko ozbiljne posljedice nekih životnih odluka mogu biti.


Average Rating:

4,2 rating based on 330.048 ratings (all editions)

ISBN-10: 1607066017
ISBN-13: 9781607066019
Goodreads: 15704307

Author(s): Publisher: Image Comics
Published: 10/23/2012

The sweeping tale of one young family fighting to find their place in the worlds. When two soldiers from opposite sides of a never-ending galactic war fall in love, they risk everything to bring a fragile new life into a dangerous old universe. Fantasy and science fiction are wed like never before in a sexy, subversive drama for adults.

Collects: Saga #1-6.
 

saga fibra naslovnica
Saga (Brian K. Vaughan, Fiona Staples; 2012.-)

Naslovnica prvog sveska i prvog toma koji sadrži prvih šest svezaka prikazuje troje glavnih junaka dok Alana doji malu Hazel. Vrlo prirodna situacija, ali, naravno, neki će je protumačiti kontroverznom. Raznovrsne neobične seksualne situacije će se provlačiti kroz cijelu priču, što je stvorilo i dodatne nepotrebne kontroverze. Brian K. Vaughan je napisao „Sagu“ na osnovi ideja koje je vukao godinama, a konačno se pretvorila u priču nakon što su mu žena i on čekali drugu bebu. Prije toga je postao poznat kao autor „Ex Machine“, a par sezona je radio kao scenarist i producent na „Lostu“. „Sagu“ je zamislio kao priču koju je nemoguće i koju ne bi htio ekranizirati. Stoga, ako djeluje divlje, to je s tim razlogom, da bi dotjerao kreativnost i maštu do maksimuma, a ne stvarao kontroverzu.Dok nas filmovi i serije sve uvjerljivije uvjeravaju kako je sve moguće ekranizirati, jer sada imamo kompjutore, strip svejedno ostaje zadnja granica u vizualnoj narativnoj umjetnosti. Na stranice stripa direktno iz uma autora i crtača dolazi preko njihovog pera. Prednost je stripa što priču možemo pratiti u vlastitom ritmu i na pojedinom kadru se zadržati koliko mi to želimo, obratiti pažnju na detalje i uživati u njima. „Saga“ će nas često, zahvaljujući ilustratorici Fioni Staples zaustaviti baš na detaljima koji ne mogu postojati nigdje drugdje nego u mašti. Zamišljena je kao priča u 108 nastavaka, a samo joj je nebo granica.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.