Posljednja izmjena 24/02/21 by SuperExtraZona

Resident Evil 4“, kao i cijeli serijal, postavlja mnoga ograničenja u načinu igranja, a onda ta ograničenja koristi kao oruđe u stvaranju našeg iskustva. Bitke se zbivaju obično na malom prostoru, često imamo prostor za manevar od samo nekoliko koraka, bez puno mogućnosti da se sakrijemo od onoga što dolazi prema nama. Ograničen nam je čak i prostor u inventoriju pa se moramo uvijek snaći s onim što imamo. Igra se izvorno pojavila na GameCubeu, ali je njezin port na PC-ju tehnički i vizualno napredniji. Capcom je izmislio žanr survival horrora, ali do trenutka kada se pojavio četvrti nastavak njegovog serijala „Resident Evil“ činilo se da niti ni oni sami ne znaju kuda bi dalje. Stoga su odustali od koncepta zombija, čudovišta, Raccoon Cityja i Umbrelle pa složilo novi koncept od mase ljudi pod utjecajem kulta, nešto čudovišta i seosku zabit u Španjolskoj.


Resident Evil 4 (2005) Action, Adventure, Horror | Video game released 11 January 2005 9.2
Director: Kuniomi Matsushita, Shinji MikamiWriter: Haruo MurataStars: Paul Mercier, Carolyn Lawrence, Rino RomanoSummary: Six years after the viral outbreak that destroyed Racoon City, former police officer Leon S. Kennedy is a federal agent sent to Europe to search for the President's daughter. Unfortunately for him, he stumbles upon a scenario frighteningly similar to what he encountered back in Racoon City. Written by Anonymous

Photos


See all photos >>


Resident Evil 4 (2005., GC / 2014., PC)

Da bi ulog bio veći ubacili su i otetu kćer američkog predsjednika potraga za kojom nas kao tajnog agenta i baca u priču. Sve nekako djeluje još jezivije. Seljaci naoružani vilama, bakljama i ponekom motornom pilom nam se polako približavaju dok pokušavamo razumjeti što njihovi uzvici na španjolskom znače, te kako ih sve smaknuti, jer ne srljaju bezglavo na nas, nego se izmiču i kao da im u očima vidimo da pažljivo planiraju napad na nas. Jezivo je, jer same gotičke pozadine već privlače stravu kroz koju bismo se najradije probili eksplozijama i arsenalom oružja koje nam je na raspolaganju. No, ovo je akcijska i misaona igra pa ćemo za izlaz iz situacija ipak morati koristiti mozak. Ako nije zabavljen prestravljenim vrištanjem.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.