Red Dead Redemption s cover art

Posljednja izmjena 21/04/21 by Ivan Palijan

Red Dead Redemption 2“ je strahovita demonstracija moći i iskustva koje je Rockstar Games stekao u dva desetljeća stvaranja open-world akcijskih igara. Za ovu igru je kompanija koristila sve svoje resurse, oko 2.000 ljudi je radilo na njoj i smatra se najskupljom igrom ikada napravljenom, jer je u produkciju i marketing uloženo preko 500 milijuna USD. Što je namireno u prvom tjednu prodaje, jer ovaj naslov ima najbolje otvaranje u povijesti industrije zabave. Verzija za PC je još tehnički dotjeranija, a već ona za PS4 je vjerojatno najljepša i vizualno najrealističnija igra ikada napravljena. Velika pažnja je posvećena sitnim detaljima stvarnog života na Divljem zapadu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. No, način na koji se priča odvija i kako se razvijaju likovi je glavni razlog zbog kojeg ćemo desetke sati provesti uz igru.


Red Dead Redemption II (2018) Action, Adventure, Crime | Video game released 26 October 2018 9.7
Writer: Dan Houser, Michael UnsworthStars: Benjamin Byron Davis, Roger Clark, Rob WiethoffSummary: The year is 1899. The era of the Wild West is beginning to come to an end as the federal government asserts its control over the lawless territories. Realizing their fortunes are fading, the notorious Van der Linde gang led by Dutch plots one last major bank robbery that could set them for life. However, the heist goes awry with several gang members dead or captured; the gang is forced to flee across the country with the law pursuing them. Undeterred, Dutch hopes to pull off one last heist and flee the country. However, each scheme ends in failure in one way or another. Dutch's most trusted lieutenant, Arthur Morgan, sees his loyalty to the gang put to the test as he is forced to come to terms with the changing times. Written by Sam

Photos


See all photos >>


Red Dead Redemption s cover art
Red Dead Redemption II (PS4/PC, 2018.)

Glavna priča prati Arthura Morgana, desnu ruku vođe bande Dutch Van Der Lindea kojoj pripada i John Marston, protagonist prethodne igre. Banda se nađe u škripcu, nakon neuspjele pljačke u Blackwateru mora ostaviti svu imovinu i novac i pobjeći pred potjerom u snijegom prekrivene planine. Tu počinje igra u okruženju koje potpuno vizualno oduševljava. Dok likovi, njihovi konji ili kola kroče ili se koturaju po snijegu za njima ostaju tragovi. Vidljivost je smanjena zbog snijega ili magle kroz koje se naziru rijetka svjetla. Tu svladamo osnovne mehanike igre, a kada snijeg popusti banda kreće u svoj novi logor kraj gradića Valentinea. Potpuna raskoš igre se već otkriva u nekoliko sljedećih misija, od kojih je jedna i pijano bauljanje lokalnim saloonom. To se ne smije propustiti.U svakom trenutku nam je omogućeno da krenemo istraživati svijet, razvijati vještine ili obaviti neke misije sa strane, a onda se vratiti na glavnu priču kada nam se to prohtije. Mnogo je toga za obaviti, treba voditi računa i o svakodnevnom zdravlju, higijeni i izgledu našeg junaka. Kosa i brada rastu u realnom vremenu pa treba i onima voditi računa ili posjetiti brijača. Moguće je da budemo zatrpani tim detaljima i da neke stvari postanu tlaka. Uz njih su glavni izazov koji put komplicirane kontrole, jer igra koristi svaku tipku na kontroleru. Treba proći neko vrijeme dok nam njihov raspored i kombinacije n uđu u mišićnu memoriju. Sa obzirom na iskustvo koje „Red Dead Redemption 2“ pruža, to nam vrijedi istrpiti.„Red Dead Redemption 2“ je veličanstvena open-world avantura koja se načinom na koji priča osobne priče na pozadini društvenih i povijesnih zbivanja može usporediti sa sličnim djelima iz filma i televizije. Bande i gangsteri, te svijet koji ih okružuje su na slični način prikazani i u „Obitelji Soprano“ u trilogiji „Kum“, a realistični i surovi Divlji zapad u špageti vesternima i modernim vesternima na filmu i televiziji. Način na koji je pogurao granice i postavio standarde u pričanju priče s potpunom sviješću da su video igre prije svega stvaranje iskustva treba nas držati u uvjerenju da će video igre jednog dana dostići razinu da mogu biti priznate kao oblik umjetnosti.

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.