Posljednja izmjena 22/02/21 by SuperExtraZona

Da su „Ratovi zvijezda“ hrana bili bi pizza. Sama pomisao na njih na lice će nam obasjati osmijehom. Nakon konzumacije, čak i kada su loši, uvijek ostavljaju osjećaj zadovoljene želje i uvijek ćemo im se rado vratiti. George Lucas i cijela franšiza (sada, poput većine toga danas komercijalnog u Hollywoodu,  u Disneyevim rukama) imali su svoje trenutke u kojima su ih smatrali genijalnima, ali i one u kojima su ih fanovi molili da obustave rad. No, početak je bio zvjezdan. Skoro se nije dogodio, jer studiji tada nisu imali puno sluha za visoku pustolovinu i svemirsku akciju.


Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) Action, Adventure, Fantasy | 121min | 25 May 1977 (USA) 8.6
Director: George LucasWriter: George LucasStars: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie FisherSummary: The Imperial Forces, under orders from cruel Darth Vader, hold Princess Leia hostage in their efforts to quell the rebellion against the Galactic Empire. Luke Skywalker and Han Solo, captain of the Millennium Falcon, work together with the companionable droid duo R2-D2 and C-3PO to rescue the beautiful princess, help the Rebel Alliance and restore freedom and justice to the Galaxy. Written by Jwelch5742

Photos


See all photos >>


Star Wars: Episode IV – A New Hope / Ratovi zvijezda IV – Nova nada (1977., George Lucas)

U to vrijeme su ljude u kina mamili sofisticirani autorski naslovi poput „Kuma“, „Taksista“ i „Leta iznad kukavičjeg gnijezda“. No, neki su vjerovali u Georgea Lucasa kao autora pa je ovaj nakon puno problema u svim fazama produkcije isporučio film koji je odmah postao hit i kulturni fenomen. Inspiraciju je Lucas našao na mnogim područjima. Prva mu je želja ionako bila da ekranizira stripove o Flash Gordonu čije si prava nije mogao priuštiti. Uzeo je malo od Johna Cartera, nešto iz Kurosawinih filmova, zračnih bitaka iz filmova o II. svjetskom ratu, te puno toga iz „Dine“ da  bi napravio svemirsku pustolovinu koja će u kina privući djecu i ostatak obitelji. Bio je to recept za Hollywood kakav danas poznajemo.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.