Punisher MAX The Complete Collection, Vol. 1

Posljednja izmjena 28/07/21 by Ivan Palijan

Brutalnost koju „Punisher“ ispoljava u načinu na koji prikazuje nasilje, ali i u načinu na koji tretira svijet je svoje savršeno mjesto našla u Marvelovoj MAX ediciji namijenjenoj za ozbiljniju publiku koja može probaviti i ozbiljniji pristup i teme u stripovima. Frank Castle ima jedino osvetu na umu, a nakon što pogubi sve mafijaše koji su odgovorni za smrt njegove obitelji, onda to učini i s onima koji su povezani s njima. Nakon toga su mu meta svi koji su na bilo koji način povezani s krupnim kriminalom. On nije superheroj, on je samo osvetnik, ali u prvom serijalu saznajemo da je ipak dobio sposobnost da iz svakog okršaja sačuva živu glavu, bez obzira na količinu ozljeda koju pretrpi.


Average Rating:

4,3 rating based on 1.811 ratings (all editions)

ISBN-10: 1302900153
ISBN-13: 9781302900151
Goodreads: 25861860

Author(s): Publisher:
Published: //

Experience the gritty and uncompromising Punisher MAX from the very beginning! When a mob hit killed his beloved wife and children, Frank Castle became the Punisher - an unstoppable one-man army waging war on every piece of criminal scum plaguing New York's streets. But do the Punisher's origins trace back even further? In 1971 Vietnam, Captain Castle's platoon faces a Viet Cong attack...and to survive, he must make a grim choice. Then, Punisher's old partner Microchip, long thought to be a casualty of Castle's war, resurfaces with a startling offer! COLLECTING: BORN 1-4, PUNISHER (2004) 1-12
 

Punisher MAX The Complete Collection, Vol. 1
Punisher MAX (Garth Ennis, 2004.-2009.)

U priči „Born“ tako saznajemo kako je bio kapetan u marincima za vrijeme Vijetnamskog rata. I tada je bio brutalan i pošten. Napad na njegovu isturenu bazu, ispunjenu uglavnom oficirima van doticaja sa stvarnošću i vojnicima koji su od nje davno pobjegli, ostavlja ga pred izborom. Čuje unutarnji glas koji mu daje mogućnost da umjesto da i on postane leš, svijetom dalje kroči okružen tuđim leševima, ali će za to morati platiti cijenu. Po povratku stradava njegova obitelj, a nakon toga stradavaju svi koji se nađu na njegovom nišanu. On je majstor ubojstava, izbliza, na daljinu, svejedno, svojim zanatom vlada kao nitko drugi. Garth Ennis je u MAX izdanjima Punisheru dao novi život izbacivši ga skoro do kraja iz veze s ostalim Marvelovim izdanjima, ali ga povezavši s ratnim sukobima i kriminalnim organizacijama iz stvarnog svijeta. Njegov Frank Castle stari, ima vrijeme rođenja i pratimo kontinuitet priča u kojima je on u trenutku izdavanja prve MAX priče vjerojatno ubio oko 2000 ljudi.„Punisher“ u MAX izdanju je nastao pod potpunom kreativnom kontrolom Gartha Ennisa, što znači da nije morao voditi računa o tome hoće li mu netko zamjeriti količinu krvi, mesa, nasilja i izgovorenih prostota. Neki ovdje umiru u vatrenoj eksploziji ili raznesene glave, a neki polako krvare ili gube djelić po djelić tijela tijekom sadističke torture. Na nekom drugom bi ta količina nasilja ostavila tragove, kao što i ostavlja na sporednim likovima koji, ako ne pogibaju u obračunima,, stradavaju shrvani strahotama kojima se svjedočili. No, Frank Castle samo nastavlja dalje sa svojom osvetničkom rabotom.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.