Posljednja izmjena 22/12/21 by Ivan Palijan

Prince of Persia: Sands of Time“ je kombinacijom priče, zagonetki, akcije i borbe dosegao vrhunac onoga što platformska igra može ponuditi. Osnovnu formulu skači-zamisli-se-udari obrađuje u 3D okruženju smještenom u svijet inspiriran „1001 noći“ koji ima fantasy elemenata, ali je i dovoljno stvaran. No, glavna novotarija mu je bila manipulacija s vremenom. Mi, kao glavni junak, neimenovani Princ iz naslova pričamo priču, a svaki put kada pogriješimo i ostanemo bez glave možemo vratiti vrijeme do 10 sekundi unatrag i stvari učiniti drugačije.


Prince of Persia: The Sands of Time Action, Adventure, Fantasy, Romance | November 4, 2003 (United States) 8.5
Writer: Jordan MechnerStars: Yuri Lowenthal, Joanna Wasick, Barry DennenSummary: In ancient Persia, a young prince and his father's army raid a city where the prince acquires the Dagger of Time. With captured women of the palace and the dagger in their clutches, the army heads to the palace of the Maharajah to show him the dagger. In the Maharajah's throne room is the Hourglass in which the dagger is embedded into. The prince places the dagger into the hourglass where without realizing it, he releases the ancient Sands of Time. Now with the entire palace infected with sand creatures and dilapidated into ruin, only three remain: The Prince, Farah and the evil Vizier. You must play as the prince and use the dagger as your ultimate weapon with Farah as your sidekick and the Vizier as your ultimate enemy. —commanderblue

Photos


See all photos >>


Prince of Persia: The Sands of Time (2003., PS2 / PC)

Na taj način ne bivamo kažnjeni, nego imamo priliku za učenje, način da popravimo ono što nije dobro napravljeno. To je ono što i pokreće priču, jer je Princ na samo m početku avanture učinio veliku pogrešku. Vjerujući zlom veziru, aktivirao je Pijesak vremena iz podnaslova, te pretvorio sve, osim sebe, vezira i Princeze Farah u zombije. Pijesak sada prijeti da se proširi svijetom, a Princ, uz pomoć Princeze ima 24 sata da ga spriječi. Palača u kojoj se odvija priča ima dovoljno prostorija, hodnika, podruma, tornjeva, vrtova i dvorišta ispunjenih neprijateljima, zagonetkama i zamkama da ga zaokupe cijeli dan. Na nama je da se odazovemo izazovu i prepustimo da nas igra odvede tamo gdje već namjerava. Iako prostori mogu biti golemi, te se kombinacije pokreta mogu učiniti zahtjevnima, tome u praksi nije tako. Mehanika igre je izvedena tako da je na nama samo da se usmjerimo kuda želimo ići, a ona će već učiniti da tamo i dođemo, Ukoliko pogriješimo, uvijek možemo odvrtiti vrijeme unatrag i pokušati ponovo. Naime, ukoliko imamo dovoljno pijeska u svom satu kojim to možemo učiniti. Njega ćemo skupiti uništavajući protivnike ili iz spremnika razasutih dvorcem.„Prince of Persia: Sands of Time“ je akcijska avantura ispala iz „1001 noći“ koja koristi najbolje što može iz borbe, akcije i napetosti. Osim toga, tjera nas da nam bude stalo do njenih likova, hoće li i kako će Princ i Princeza u svom tom kaosu naći put do srca jedno drugom i kako će se to sve odigrati kada Princ vrati vrijeme natrag prije ovih tragičnih događaja. On će znati što je bilo-moglo-biti, a ona pojma neće imati kako su se oni zaljubili i zašto je on sada tako gleda.

Rating: 4.5 out of 5.

https://www.superextrazona.eu/category/videoigre/

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.