Posljednja izmjena 12/05/23 by Ivan Palijan

Jedino kada su „Prijatelji“ zaista funkcionirali je kada je svih šest likova bilo na jednom mjestu. Bio je to potpuni trijumf koncepta ensemble casta i pokazatelj kemije koje su glumci imali i van ekrana. Postali su pravi prijatelji i u stvarnom životu pa su čak zajednički pregovarali i o honorarima da ne bi niti jedan imao više od drugih. Premisa „Friendsa“ je vrlo jednostavna, rekli bismo bezvezna i skromna, oni su prijatelji, druže se i prolaze sve one stvari koje bi dvadeset-i-nešto-godišnjaci prolazili u velikom gradu poput New Yorka. Niti naslovi epizoda nisu tu da bi privukli pažnju („Ona s…“, naslovna pjesma toliko banalna, a o samom naslovu serije da ne govorimo.


Friends  Comedy, Romance | 1320min | TV Series (1994–2004) 8.9
Writer: David Crane, Marta KauffmanStars: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa KudrowSummary: Ross Geller, Rachel Green, Monica Geller, Joey Tribbiani, Chandler Bing, and Phoebe Buffay are six 20 something year olds living in New York City. Over the course of 10 years, these friends go through family, love, drama, friendship, and comedy.

Photos


See all photos >>


Friends / Prijatelji (David Crane, Marta Kauffman; 1994.-2004.)

No, kako je to ansambl likova koji nisu imali nikakvu šansu za funkcionalnost u bilo kakvim odnosima s obzirom na njihovo zaleđe. Koje uključuje samoubojstva roditelja, otvoreni preljub roditelja, promjenu spola roditelja, razvode i generalnu muku koji roditelji stvaraju djeci kada nisu zadovoljni sa svojim životom. Takvi likovi bez znanja, ali sa željom i voljom da budu nekome nešto prvo od svog kruga naprave funkcionalnu obitelj punu bezuvjetne podrške, a onda je krenu proširiti. To što su od cijelog svijeta napravili svoju širu obitelj zainteresiranu za to kako im ide pokazuje koliko univerzalna njihova priča jest. Svi smo mi uglavnom disfunkcionalni u svijetu koji od nas traži funkcionalnost.

Rating: 4 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.