Propovjednik fibra

Posljednja izmjena 19/08/21 by Ivan Palijan

Rijedak je strip koji će biti toliko bogohulan, zabavan i kreativan kao što je „Preacher“. Garth Ennisu je to sigurno glavna stvar koju je napravio u svojoj inače impresivnoj karijeri. Naslovni Propovjednik kojeg obuzme nadnaravno biće imenom Genesis, rođeno iz veze anđela i demonice koje je natjeralo da Bog pobjegne iz raja i koje posjeduje moći apsolutnog dobra i apsolutnog zla naslijeđene od svojih roditelja (i time potencijalno moćnije od Boga) je u misiji doslovnog pronalaska Boga koji se vjerojatno krije negdje u prostranstvima Sjedinjenih Američkih Država.


Average Rating:

4,2 rating based on 87.453 ratings (all editions)

ISBN-10:
ISBN-13: 9781563892615
Goodreads: 95431

Author(s):Publisher:
Published: //

Alternate Cover Edition

One of the most celebrated comics titles of the late 1990s, PREACHER is a modern American epic of life, death, love and redemption also packed with sex, booze, blood and bullets - not to mention angels, demons, God, vampires and deviants of all stripes.

At first glance, the Reverend Jesse Custer doesn't look like anyone special-just another small-town minister slowly losing his flock and his faith. But he's about to come face-to-face with proof that God does indeed exist. Merging with a bizarre spiritual force called Genesis, Jesse now possesses the power of "the Word," an ability to make people do whatever he utters. He begins a violent and riotous journey across the country in search of answers from the elusive deity.

Collects: Preacher #1–7
 

Preacher / Propovjednik (Garth Ennis, Steve Dillon; 1995-2000.)

Koncepti Boga koje su stvorile abrahamske religije je ovdje dobro izudaran i stjeran u kut, njihove ideje dobra i zla ostavljaju dosta prostora za interpretaciju. Jer, ako postoji vrag, demoni i zlo koji se suprotstavljaju Bogu i njegovim anđelima, onda Bog nije svemoguć. Onda bi samo biće nastalo spajajući koncepte apsolutnog dobra i apsolutnog zla bilo svemoguće, I ono ovdje propovjedniku Jesse Custeru daje apsolutnu moć da svakom tko razumije jezik kojim govori zapovijedi Božjom riječi što da napravi i ovaj ga mora poslušati. Osim onih koji imaju dogovor s Bogom pa to u nekim trenutku ne moraju. U njegova potrazi za Bogom, tražeći poravnanje računa s njim, Jesseja prate bivša cura (iz jednog bivšeg života dok su oboje bili sitni kriminalci i strastveni ljubavnici) Tulip i stogodišnji irski vampir Cassidy. Put mu priječe nadnaravna bića poslana s Neba, tajne organizacije, predstavnici zakona i (ne)organiziranog kriminala, te Jessejeva vlastita psihotična obitelj.„Preacher“ je uglavnom brutalna priča koja miješa nasilje, seks, društveni komentar i nadnaravno kako bi isporučila izrazito subverzivni i često urnebesan pogled na neke moralne, religijske i filozofske koncepte koji su u samoj osnovi onoga što zovemo Zapadnom civilizacijom. Njegov pogled na stvari je prilično originalan i jedinstven u popularnoj kulturi, nastao pod okriljem DC Comicsove etikete Vertigo namijenjene odraslima u kojoj su se našli i „The Sandman“ i „The Invisibles“ s kojima dijeli neke ideje.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.