Ori and the Will of the Wisps pc cover

Posljednja izmjena 18/08/21 by Ivan Palijan

Uz svoju tužnu priču o vjernosti i iskupljenju i prekrasnim krajolikom, „Ori and the Will of the Wisps“ nas tjera da zaboravimo da je on, zapravo, 2D platformska igra. K tome, sa sposobnostima koje Ori polako razvija čini nam se da je to RPG. Način na koji moramo prelaziti mapu s jednog kraja na drugi, jer nam nove sposobnosti omogućuju da otvorimo nove predjele, pa to je čista akcijska avantura! Kako god, „Ori“ je čista magija, izuzetno vizualno privlačno iskustvo s puno srca i duše.


Ori and the Will of the Wisps (2020) Adventure, Fantasy | March 11, 2020 (United States) 9.1
Writer: Gennadiy Korol, Thomas MahlerStars: Erik Braa, Boris Hiestand, Jennifer LosiSummary: Ori begins a new journey that goes beyond the forest of Nibel where he uncovers lost secrets, and unearths his true destiny.

Photos


See all photos >>


Ori and the Will of the Wisps (PC / Xbox One, 2020.)

Igra se zbiva u čarobnoj šumi Niwen, počinje odmah nakon događaja iz prethodne igre igri „Ori and the Blind Forest“. Ori, duh zaštitnik šume Nibel je sada u potrazi za sovom Ku koju je odgojio koa člana svoje obitelj. Iz svoje šume su krenuli na let kada ih je oluja razdvojila. Traganje za Ku će uključiti i iscjeljenje šume Niwen i pomoć stanovnicima šume i njihovom pojedinačnim problemima. Uspješan dovršetak misija i otvaranje pojedinih lokacija otvorit će mogućnosti za razvoj novih Orijevih sposobnosti koje će mu onda omogućiti prolazak u nove dijelove šume. Primjerice, viši i dulji skok će mu omogućiti da dođe do platforme na koju prije nije mogao doći. Novo oružje će mu omogućiti da aktivira udaljenu sklopku koja otvara vrata pred njim. Sve te pojedinačne misije i razvoj sposobnosti su integrirani u osnovnu priču. Ori spašava Ku i nije ga briga kakve ga opasnosti putem čekaju. A one su ovdje brojne, borba je veliki dio igre, ključne borbe znaju biti vrlo spektakularne i gotovo filmske. Senzacionalno za jedan platformer. Novi pokreti koje Ori ući i nova oružja nakon nekog vremena postaju organska, koristimo ih bez razmišljanja. Što nas spašava, jer pojedini dijelovi zahtijevaju vezane pritiske tipaka na kontroleru, dok se Ori vrti zrakom u poput baletana.„Ori and the Will of the Wisps“ je vizualno-zvučna poslastica koja nudi i uzbuđenje i sentimentalno-melankoličnu priču. Uspješna je razrada je koncepata iz prve igre, njihovo poboljšanje, bez da je, unatoč izazovnosti, postala prekomplicirana i da budi frustraciju.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.