Posljednja izmjena 23/02/21 by Ivan Palijan

Danas slavimo televiziju kao elitni oblik zabave unutar pripadajuće industrije, ali do pojave „Sopranosa“ nije niti televizija sebe smatrala ozbiljnom. Mogli smo je smatrati šundom i ne bi nam nitko puno zamjerio. HBO je i tada imao slogan „Mi nismo televizija, mi smo HBO“. Sebe su shvaćali ozbiljnije i sa „Obitelji Soprano“ to pokazali i dokazali. Cijeli je gangsterski podžanr ovdje rastavljen na sastavne dijelove i od njega je autor David Chase napravio slojevite lazanje za prste polizati. Gangsteri na vrhu i ovdje prevrću veliku lovu, Tony Soprano živi u vili među pripadnicima gornjeg sloja građanstva, ali u isto vrijeme su sitne duše koje se svađaju oko tupperwarea ili naručuju ubojstva suparnika zbog glasina o njihovim seksualnim navikama.


The Sopranos  Crime, Drama | 3300min | TV Series (1999–2007) 9.2
Writer: David ChaseStars: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie FalcoSummary: An innovative look at the life of fictional Mafia Capo Tony Soprano, this serial is presented largely first person, but additional perspective is conveyed by the intimate conversations Tony has with his psychotherapist. We see Tony at work, at home, and in therapy. Moments of black comedy intersperse this aggressive, adult drama, with adult language, and extreme violence. Written by ahmetkozan

Photos


See all photos >>


The Sopranos / Obitelj Soprano (1999.-2007.)

On na trenutke djeluje kao medo, ali taj njegov oblik se vidi i kada postaje zvijer. Kod svoje psihijatrice rješava problem napadaja panike, ali on je psihopat koji će dok sa kćerkom obilazi fakultete koje bi ona mogla upisati ubiti golim rukama čovjeka kojeg prepoznao kao nekadašnjeg doušnika. Od njega je gora možda samo njegova majka koja potakne njegovog strica da naruči njegovo ubojstvo. Sve se to odvija unutar okvira inteligentnog načina pričanja priče, u kojem su eksperimentiranje i inventivnost nešto za čime se u njegovim dubinama traga pa smo dobili i cijele epizode o tome kako Tony Soprano halucinira.

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.