Najbolje videoigre 2024. su zbirka inovativnih i omiljenih naslova, od kojih svaki donosi nešto jedinstveno. Među njima se istuče “Final Fantasy VII Rebirth,” majstorski spoj nostalgije i modernog gameplaya koji ponovno osmišljava klasik za novu generaciju. “The Last of Us Part II Remastered” nudi poboljšanu verziju hvaljenog originala, sa zadivljujućim vizualnim i opipljivim poboljšanjima uz obogaćujući dodatni sadržaj, dok “Persona 3 Reload” udahnjuje novi život kultnom RPG-u s dotjeranim remakeom koji suvremenoj publici predstavlja zamršenu priču i dinamičnu borbu. Ove izvanredne igre visoko postavljaju ljestvicu za 2024., obećavajući nezaboravna iskustva za igrače posvuda.

1

Final Fantasy VII Rebirth

4.6/5

2024., Japan

akcijski RPG

Platforme: PS5

Developeri: Square Enix Creative Business Unit I

Izdavač: Square Enix

Režija: Naoki Hamaguchi, Motomu Toriyama, Tetsuya Nomura

“Final Fantasy VII Rebirth” je čudo fan servicea, majstorski spaja nostalgiju s inovacijom. Zasluge idu razvojnim programerima za izradu autorskog narativnog luka koji se podjednako može svidjeti i dugogodišnjim obožavateljima i novopridošlicama. Igra daje uvjerljiv i sveobuhvatan novi sustav borbe koji uravnotežuje stratešku dubinu s uzbudljivom akcijom, uspijevajući zadovoljiti gotovo sva očekivanja. Iako nije bez manjih nedostataka, “Final Fantasy VII Rebirth” dokaz je posvećenosti programera da poštuju voljeni original dok istovremeno pomiču granice onoga što moderni RPG može postići. Ovo je obavezna igra za svakoga tko prati legendarnu sagu.

Igraj na:
2

The Last of Us Part II Remastered

4.5/5

2024., SAD

akcijski, pustolovni

Platforme: PS5

Developer: Naughty Dog

Izdavač: Sony Interactive Entertainment

Režija: Neil Druckmann, Anthony Newman, Kurt Margenau

“The Last of Us Part II Remastered” ne bismo trebali propustiti, jer poboljšava iskustvo ovog klasika na svaki mogući način. Uz senzorna poboljšanja koja podižu igru ​​na nove visine, počašćeni smo putovanjem kroz postapokaliptični svijet koji oduzima dah. Dodatni sadržaj, uključujući nove modove, međuskevence i audio komentare dizajnera, obogaćuje iskustvo, pružajući nam čak i svježi uvid u razvoj igre. Bez obzira na to jesmo li igrač koji se vraća ili se s igrom susrećemo prvi put, “The Last of Us Part II Remastered” je potrebno iskustvo koje prikazuje najbolje od storytellinga i igranja u mediju videoigara.

Igraj na:
3

Tekken 8

4.5/5

2024., Japan

borilački

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S

Developer: Bandai Namco Studios, Arika

Izdavač: Bandai Namco Entertainment

Režija: Kohei Ikeda, Yasuki Nakabayashi

“Tekken 8” donosi snažan poticaj cijenjenoj seriji 3D borbenih igara. Snažniji nego ikad prije, ovaj dio revitalizira nasilje koje je prepoznatljivo u franšizi, čineći svaku bitku uzbudljivo živom. S novim popisom natjecatelja koji se pridružuju borbi, dobivamo intenzivne obračune dok se borimo protiv kultnih boraca kao što su Paul Phoenix i Jun Kazama. Fluidna mehanika igre i zadivljujući vizualni prikazi osiguravaju da svaki udarac šakom, nogom i kombinacija budu dojmljivi, uranjajući nas u akciju arene koja odzvanja otkucajima srcem.

Igraj na:
4

Dragon's Dogma II

4.5/5

2024., Japan

akcijski RPG

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S

Developer: Capcom

Izdavač: Capcom

Režija: Hideaki Itsuno

“Dragon’s Dogma 2” izbija na scenu s kaotičnom i nepredvidivom fantasy zabavom koja je različita od bilo čega drugog. Ova veličanstveno neuredna bedastoća sa srednjovjekovnim okusom nudi nam najbolju avanturu koju su imali godinama. Od epskih bitaka protiv ogromnih čudovišta do neočekivanih zapleta i neobičnih likova, ne postoji ništa slično iskustvu koje pruža “Dragon’s Dogma 2”. Sa svojom jedinstvenom mješavinom akcije, istraživanja i elemenata igranja uloga, igra nas uranja u svijet u kojem se sve može dogoditi, a svaka odluka je važna.

Igraj na:
5

Helldivers II

4.5/5

2024., Švedska

third-person shooter

Platforme: PS5, Windows

Developer: Arrowhead Game Studios

Izdavač: Sony Interactive Entertainment

Režija: Johan Pilestedt

“Helldivers 2” je najzabavnije co-op pucačko iskustvo u dugo vremena, nudeći super napeto igranje, nečuvenu količinu feedbacka i obilje apsurdnog, besmislenog znanstveno-fantastičnog nasilja. Ovaj nastavak podiže uživanje u kaosu na nove visine, uranjajući nas u nemilosrdnu akciju i timski rad. Svaka je misija uzbudljiv test strategije i refleksa, s brzim kontrolama igre i zadovoljavajućom borbenom mehanikom koja osigurava uzbuđenja od početka do kraja.

Igraj na:
6

Prince of Persia: The Lost Crown

4.5/5

2024., Francuska

akcijski

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Developer: Ubisoft

Izdavač: Ubisoft

Režija: Mounir Radi

“Prince of Persia: The Lost Crown” nas poziva u svoje temeljito obnovljeno 34 godine staro kraljevstvo. Ovaj novi pogled nas staru sagu otvara svijet labirinta koji vrvi neprijateljima i zamkama, obećavajući uzbudljivo putovanje puno izazova i iznenađenja. Zamršeni dizajn razina i fluidna borbena mehanika udahnjuju novi život franšizi, osiguravajući da budu očarani i dugogodišnji obožavatelji i novopridošlice. Dok se krećemo kroz lijepo izrađena okruženja, susrest ćemo se s bogatim nizom zagonetki i protivnika koji testiraju naše vještine i pamet.

Igraj na:
7

Persona 3 Reload

4.5/5

2024., Japan

RPG, social simulation

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S

Developer: Atlus

Izdavač: Atlus

Režija: Takuya Yamaguchi, Yu Hashizume

“Persona 3 Reload” nije samo podešavanje visoke rezolucije na klasiku iz 2006. “Shin Megami Tensei: Persona 3.” To je pravi remake, s gotovo svakim aspektom igre koji se mijenja na suptilne ili velike načine. Tisuće dodanih govornih rečenica, impresivne nove animacije likova, jasna grafički dizajn i još neke izvrsne značajke daju zamršenoj priči “Persone 3” veliki sjaj za 2024. godinu. Ovaj remake udahnjuje novi život omiljenom RPG-u, poboljšavajući njegovu narativnu dubinu i iskustvo igranja.

Igraj na:
8

Stellar Blade

4.1/5

2024., Republika Koreja

akcijska avantura

Platforme: PS5

Developer: Shift Up

Izdavač: Sony Interactive Entertainment

Režija: Kim Hyung-tae

“Stellar Blade” prati Eve, super-vojnika s mačem koja je upućena da preuzme Zemlju od monstruoznih Naytiba koji su gotovo uništili čovječanstvo. Pretpostavka se može činiti jednostavnom, ali ponekad je jednostavnost dobra. “Stellar Blade” ističe se pružanjem jednostavne, ali privlačne priče koja drži igrače zaokupljene od početka do kraja. Sa svojom mehanikom igranja i izgradnjom svijeta, igra nudi putovanje ispunjeno akcijom, avanturom i borbama koje gađaju u srce stvari.

Igraj na:
9

Banishers: Ghosts of New Eden

3.9/5

2024., Francuska

akcijski RPG

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S

Developer: Don't Nod

Izdavač: Focus Entertainment

Režija: Philippe Moreau

“Banishers: Ghosts of New Eden” zamišlja svijet u kojem su nemirni mrtvaci uobičajena pojava, bilo da se radi o divovskim čudovištima ili brbljavim duhovima neobavljena posla. U ovom intrigantnom okruženju, banisher je pozvan da ukloni neugodne duhove, slično kao što biste mogli pozvati vodoinstalatera da popravi cureću cijev. Protjerivači mogu te duhove ili raskomadati na komadiće ili ih mirno uzdići na drugu razinu postojanja. U suštini, oni funkcioniraju poput witchera, ali bez genetskih eksperimenata koji ih ostavljaju emocionalno potištenima.

Igraj na:
10

Like a Dragon: Infinite Wealth

4.5/5

2024., Japan

RPG

Platforme: PS5, Windows, Xbox Series X/S

Developer: Ryu Ga Gotoku Studio

Izdavač: Sega

Režija: Ryosuke Horii

“Like a Dragon: Infinite Wealth” djeluje obilno na način na koji malo koja igra može biti, nudeći vrtoglavo ogroman Yakuza švedski stol s kojeg možemo pojesti sve što stane u nas. S dovoljno drame da ispuni dvije normalne Yakuza igre, okruženje prostranog havajskog grada svjetluca pod suncem, pružajući najveće okruženje u seriji dosad. Igra sadrži apsurdnu liniju mini igara, uključujući upravljanje odmaralištem i kroćenje životinja, osiguravajući da je nemoguće proći pet minuta a da vam se u lice ne nabije nova sjajna distrakcija, čak i dok ulozi rastu.

Igraj na: