Posljednja izmjena 23/02/21 by Ivan Palijan

Društvena nepravda i osobna tragedija  u srcu serije „Breaking Bad“ stvaraju dramu koja je svima razumljiva. Znanstvenik na rubu genijalnosti predaje kemiju u srednjoj školi i nakon što oboli od raka ne može sebi priuštiti liječenje, niti svojoj obitelji dostojan život s njime i bez njega u njemu. Situacija u kojoj se našao nas tjera da suosjećamo s njim od prvog trenutka. Suosjećamo i opraštamo mu, kako i on oprašta, podnosi i opravdava sebe, njegovo kriminalno poduzetništvo. Drama je uspostavljena sa zadivljujućom lakoćom, bez puno napora pa u „Breaking Bad“ ostaje dovoljno prostora za bizarne situacije, sulude likove i cringy humor zbog kojih će se pratiti serija. Drame i nepravde svi dovoljno imamo u svojim životima, treba nam nešto veće od njega.


Breaking Bad  Crime, Drama, Thriller | 2940min | TV Series (2008–2013) 9.5
Writer: Vince GilliganStars: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna GunnSummary: When chemistry teacher Walter White is diagnosed with Stage III cancer and given only two years to live, he decides he has nothing to lose. He lives with his teenage son, who has cerebral palsy, and his wife, in New Mexico. Determined to ensure that his family will have a secure future, Walt embarks on a career of drugs and crime. He proves to be remarkably proficient in this new world as he begins manufacturing and selling methamphetamine with one of his former students. The series tracks the impacts of a fatal diagnosis on a regular, hard working man, and explores how a fatal diagnosis affects his morality and transforms him into a major player of the drug trade. Written by WellardRockard, jackenyon

Photos


See all photos >>


Na putu prema dolje (2008.-2013.)

Metamfetamin je odvratna droga, to svi znaju, zna to i Walter White, ali svjestan je da je u njemu velika zarada. Znanje kemije mu pomaže da ga proizvodi, a u tom koktelu njegove osobne situacije i ove u koje se stavio počinje njegov put prema dolje. Svi znamo kako će to završiti, ali autor serije Vince Gilligan je strukturirao seriju na takav način da nas je manipulirao da ne mislimo da je sve to tako ozbiljno i strašno kao što bismo pomislili. U prvoj epizodi Walter White ubije čovjeka, ali kako je brižan otac i suprug, a njegov obiteljski život je pun toplih i duhovitih trenutaka, ne gledamo baš tamo. Povezuje se s najgorim psihopatima i kriminalcima, ali njegov partner je blesan koji se stalno uvaljuje u nevolje onda taj svijet ne djeluje tako crno. No, to je podvala poput one koje rade mađioničari. Ovo srce je srce tame.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.