Posljednja izmjena 25/02/21 by Ivan Palijan

Obavezno piće po izboru bez kojeg niti jedna scena u „Mad Men“ ne može je neka žestica, obojena ili bistra. I poput te žestice, koju sofisticirani ljudi pijuckaju, a ne eksaju, tako su i „Momci s Madisona“ serija koju nećemo bindžati, nego ćemo polako uživati u njoj. Takav joj je i ritam, ona polako plete sliku promjena koje su se događale 1960-ih u centru moderne civilizacije. Te promjene su zrcaljene kroz oglašivačku industriju i Madison Avenue u New Yorku, gdje su radili najsposobniji i najbolje plaćeni. Svako pitanje, od položaja žena u društvu, međurasnih odnosa, kriminala, politike, društvenih pokreta, umjetnosti, moći korporacija, je pažljivo posađeno kao sjeme da bi se tek kasnije razvilo u razgranatu priču.


Mad Men  Drama | 2820min | TV Series (2007–2015) 8.6
Writer: Matthew WeinerStars: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent KartheiserSummary: The professional and personal lives of those who work in advertising on Madison Avenue - self-coined "mad men" - in the 1960s are presented. The stories focus on those at one of the avenue's smaller firms, Sterling Cooper, and its various incarnations over the decade. At the heart of these stories is Donald Draper, the creative genius of the company. That professional creative brilliance belies the fact of a troubled childhood, one that he would rather forget and not let anyone know about except for a select few, but one that shaped who he is as an adult and as an ad man in the need not only to sell products but sell himself to the outside world. His outward confidence also masks many insecurities as evidenced through his many vices, such as excessive smoking, drinking and womanizing - the latter despite being a family man - and how he deals with the aftermath of some of the negative aspects of his life. Written by Huggo

Photos


See all photos >>


Mad Men / Momci s Madisona (Matthew Weiner, 2007.-2015.)

Prikazivana je kroz 92 epizode u sedam sezona i osam godina, a s pravom je možemo smatrati sapunicom u duši. Don Draper je konstrukt glavnog lika koji je stalno na rubu raspada i preko njega. Zaljubljuje se preko svake mjere, iako je oženjen, i to par puta tijekom serije. Lomi srca gdje stigne, a često i svoje vlastito. Poput vremena u kojem nastaje, i on prolazi kroz promjene, i on traga za vlastitim identitetom, pokušava nam prodati proizvod za koji zna da je laž. Tek na kraju, skrivanjem u jednom retreat centru u Kaliforniji i meditirajući pronalazi pravog sebe, prihvaća sebe i biva pomiren sa svime što je napravio, sa svim problemima koje je uzrokovao. Nema razloga za bježanje pa jedino što može je vratiti se i napraviti legendarni jingle za Coca-colu.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.