Posljednja izmjena 25/02/21 by Ivan Palijan

Mass Effect 2“ je akcijsko-pustolovni RPG. U isto vrijeme je i taktički third-person shooter i strateška igra. K tome je i melodrama u kojoj uspješnost završetka misije ovisi o tome koliko smo se investirali u odnose s ostalim likovima i njihove osobne priče. Odabir reakcije na pojedine situacije otvara mogućnosti reakcije na sljedeće, te na način na koji će se odvijati priča. Sve se to odvija unutar složenih i kompliciranih društveno-političko-povijesno-vojnih odnosa unutar galaksije pri kraju 22. stoljeća u čemu imamo uvid kroz razgovore s likovima i posjete lokacijama koji otključavaju poglavlja u „Codexu“, in-game wikiju. Cijela priča, nakon što postane jasno u čemu je misija, se sastoji od toga da za svoj tim regrutiramo članove, skupimo opremu, opremimo brod i onda krenemo u obračun na sve ili ništa. Dojam je izrazito zadovoljavajući, jer na kraju osjećamo da smo prošli kroz neko iskustvo, ne samo završili zadatak koji nam je postavljen na početku. U procesu upoznajemo druge likove, njihove priče i situacije, putujemo na različita mjesta unutar galaksije koja su uz to lokacije koje sadrže resurse bitne za opremanje našeg broda i naše ekipe. To što ćemo se na momente izgubiti i zaboraviti na širu sliku je dobra stvar, ionako će nas netko od sporednih likova ili brodski AI podsjetiti što nam je sljedeće činiti.


Mass Effect 2 (2010) Action, Adventure, Sci-Fi | Video game released 26 January 2010 9.5
Director: Casey HudsonWriter: John Dombrow, Chris HeplerStars: Shohreh Aghdashloo, Maggie Baird, Adam BaldwinSummary: Following the conclusion of the first Mass Effect, Shepard and his ship, the Normandy, are dispatched to wipe out any further geth resistance. During the patrol in space, the Normandy is attacked by an unknown ship. Most of the crew escapes the Normandy, but Shepard is killed. Fortunately, Shepard's body is retrieved and is revived by Cerberus, a pro-human organization that is at odds with the Alliance, whom Shepard was a part of. Two years later, Shepard learns from the Illusive Man, the leader of Cerberus, that numerous human colonies are vanishing, but the latter does not know why. After Shepard visits a colony that was recently attacked by these unknown belligerents, he learns that the belligerents are in fact Collectors, the same species that was behind the downing of the Normandy. Attacking the Collectors home world would be suicide. In response to this growing threat posed by the Collectors, Shepard creates a team made up of former squad members from the first Mass Effect was ... Written by Sam

Photos


See all photos >>


Mass Effect 2 (2010., PC)

U dugim razgovorima koji otkrivaju pozadinu priče i osobne priče likova ćemo naći odmor od napete akcije, dok ćemo u akciji naći prijeko potrebno uzbuđenje, nakon što razgovori i čitanje „Codexa“ postanu zamorni. „Mass Effect 2“ je zabavan, ali mu je cilj da nas provede kroz jedno iskustvo tako što će nas emocionalno uključiti. Jedna od mogućnosti koju igra smatra službenim achievementom je zavođenje jednog od članova tima (igru možemo igrati kao žena ili muškarac, oboje prezimena Shepard). Svi elementi space opere su, dakle, tu – galaksiji prijeti uništenje, federacija raznih rasa u njoj se održava složenim odnosom trgovine, političkih i vojnih suradnji, rase koje nisu uključene u federaciju su predivlje i ratoborne što predstavlja stalni izvor fascinacije i opasnosti, međuzvjezdano putovanje ne predstavlja nikakav prostorno-temporalni problem, glavni junak/junakinja je jedini koji može riješiti situaciju, prije nego svi poginu vjerojatno će biti seksa.

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.