Posljednja izmjena 24/11/21 by SuperExtraZona

Lud, zbunjen, normalan“ je, možda najpopularnija domaća serija i sigurno najdugovječnija humoristična serija s 12 sezona i 309 emitiranih epizoda na tri nacionalne televizije. Banalne situacije i slabašno karakterizirani likovi su okvir za prizeman humor koji mogu shvatiti svi, privući će mnoge, te odbiti one koji od televizije očekuju više. Glavna zvijezda je Mustafa Nadarević, čijom smrću je serija, s pravom, prestala sa snimanjem i emitiranjem prije planiranog kraja pa nismo nikada saznali što se dogodilo s glavnim likovima serije, muškim članovima obitelji Fazlinović.


Crazy, Confused, Normal Comedy | September 5, 2007 (Bosnia and Herzegovina) 8.3
Writer: Fedja IsovicStars: Mustafa Nadarevic, Moamer Kasumovic, Tatjana SojicSummary: Three generations (from season four onwards, four generations) of the Fazlinovic family all live in a Sarajevo apartment. The oldest of the family is Izet Fazlinovic. Izet has a son Faruk, who in turn has a son Damir. In season four, Damir's son Dzema is born. The show's title refers to the three main characters: Izet is Lud (crazy), Faruk is Zbunjen (confused), and Damir is Normalan (normal). The show's plot revolves around humorous situations involving the Fazlinovic clan and their friends and co-workers. —Damir

Photos


See all photos >>


Lud, zbunjen, normalan (Feđa Isovič, 2007.-2021.)

Nadarevićev Izet Fazlinović, najstariji od tri muška iz obitelji koji dijele stan u Sarajevu, je glavni izvor zabune, napetosti i smijeha u seriji. On se najviše i zabavlja, a u većini scena kojima je središte, zabavlja i ostale članove glumačke ekipe. Mustafa Nadarević, koji se jedini pojavljuje u svakoj epizodi i prava je zvijezda serije „Lud, zbunjen, normalan“ se proslavio svojim dramskim ulogama na filmu i u kazalištu. Njegov Leone Glembay u Vrdoljakovoj ekranizaciji Krležine drame „Glembajevi“, te glavna uloga u „Već viđeno“ Gorana Markovića su mu među najupečatljivijim ulogama. Dok njegov Janko Bobetko u „Generalu“ Antuna Vrdoljaka to nije. U svojim najboljim ulogama je Mustafa Nadarević dao intenzitet koji je otpustio kao Izet Fazlinović. Sve one godine igranja uloga likova koji nešto prelamaju iznutra i koji se bore između dvije svoje krajnosti dale su mu repertoar trikova i tehnika koje je bez napora mogao otpuštati pred kamerom igrajući pohotnog pokvarenog starca kojeg ipak volimo. Toleriramo ga i volimo, jer to rade i ostali likovi u seriji. Jedino zbog njegove karizme.„Lud, zbunjen normalan“ je nezaobilazni fenomen domaće televizijske produkcije. Vezan je za i oslikava naš domaći mentalitet i neobjašnjiv je nekome tko za njega nema razumijevanja, niti strpljenja. Svoju nisku razinu produkcije, čak i za naše prilike, nadomještava čestim izmjenama u glumačkoj postavi u koju se ubacuju nekadašnje i sadašnje zvijezde glumišta.

Rating: 3.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.