Posljednja izmjena 24/02/21 by SuperExtraZona

Kao dio jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih franšiza u povijesti video igara „The Legend of Zelda: Ocarina of Time“ se ističe svojom inovativnošću. Izašla je 1998., bila je to peta igra u „The Legend of Zelda“ serijalu. Godinu dana ranije je izašao „Final Fantasy VII“ i postavio standard za akcijski RPG. „Ocarina of Time“ je to onda učinila za akcijsku avanturu. Prostranost svijeta i količina detalja nisu nikada bili viđeni do tada na toj razini. Raznovrsnost zagonetki koje glavni junak Link mora rješavati i pristupa njihovom rješavanju nije nikada bilo toliko na jednom mjestu. Način kretanja, borbe i kombinacija tipaka koja se koristi pri tome je također postala standard.


The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998) Action, Adventure, Fantasy | Video game released 23 November 1998 9.6
Director: Eiji Aonuma, Yoichi YamadaWriter: Tôru Ôsawa, Kensuke TanabeStars: Nobuyuki Hiyama, Fujiko Takimoto, Jun MizusawaSummary: A young Hylian boy Link, must defend Hyrule and the Triforce from the Gerudo King Ganondorf. Through the power of the Ocarina of Time, Link travels back and forth through time to set things right again. Basically a prequel to all Zelda games, it shows Link's original life and trials before all other Zelda games. Written by Anthony Einsel

Photos


See all photos >>


The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998., N64)

A opet, uz svu tu inovativnost, raznovrsnost i prostranost, niti u jednom trenutku dok igramo nemamo dojam izgubljenosti ili da radimo nešto jako komplicirano. Sve uvijek ima smisla s obzirom na mjesto u kraljevstvu Hyrule u kojem se nalazimo, mjesto u priči, te quest koji obavljamo. Kao što je uobičajeno u „The Legend of Zelda“ serijalu, princeza Zelda je u nevolji, a vilenjak Link je tu da pomogne. Cijelo je njeno kraljevstvo Hyrule u opasnosti, jer Ganondorf, pustinjski kralj traži relikviju kojom će zavladati svijetom. Linka to vodi u različita susjedna kraljevstva, te na putovanje kroz vrijeme. Svako mjesta na koja putuje ima svoje karakteristike i traži drugačiju opremu i drugačiji pristup za prelazak razina. Osim njih, za raznovrsnost je ubačeno nekoliko mini-igara, poput prilično raskošnog pecanja koje bi moglo biti igra za sebe.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.