Posljednja izmjena 24/02/21 by SuperExtraZona

Količina detalja koja je ubačena u „The Last of Us“ ostavlja bez daha. Posebno oni detalji u kojima se moramo šuljati kako bismo se približili i nečujno odstranili jednu izrazito gadnu vrstu Inficiranih (The Infected) nazvanih Klikavci (Clickers). Tada doslovno zadržavamo dah od strepnje i želje da nas ne čuju i da što prije završimo s tim. Što je potpuno suprotno od onoga što želimo s igrom. Ne želimo da završi, iako je to survival horror koji se zbiva 20 godina nakon što je opaki virusni fungus zarazio većinu čovječanstva, pretvorio ih ubilački gladne zombije (Inficirane) i konačno doveo kraju ovu jadnu priču koju nazivamo civilizacijom. Usred besmisla civilizacije i njene ravnodušnosti prema vlastitom kraju stoji glavni junak Joel koji je do sada čini sve kako bi preživio, skupljao hranu, odjeću, lijekove i potrepštine u svijetu u kojem ih ima sve manje, jer se više ne proizvode.


The Last of Us (2013) Action, Adventure, Drama | Video game released 14 June 2013 9.7
Director: Neil Druckmann, Bruce StraleyWriter: Neil DruckmannStars: Troy Baker, Ashley Johnson, Hana HayesSummary: Twenty years after a fungal infection obliterated most of the U.S. population and turned the victims into infected monstrosities, Joel is tasked with escorting Ellie to the Fireflies to help reverse engineer a cure. However, this isnt easy for either of them, since Joel has been left almost permanently bitter after the death of his daughter, and Ellie is distrusting of him. Written by targusholy

Photos


See all photos >>


The Last of Us (2013., PS3)

To ga je, naravno, vodilo prema situacijama u kojima se za potrepštine trebalo boriti. To što je on u toj borbi preživio govori da mnogi nisu. Obavljanje poslova i usluga za druge mu je također omogućavalo preživljavanje. Jednog se takvog poslića on i njegova partnerica Tess prihvaćaju negdje na početku priče. Treba provesti mladu djevojku Ellie negdje na sigurnu lokaciju na zapadu. Preživljavanje i briga za druge u ovakvom svijetu je izazov, a još je veći izazov pronaći razloge za preživljavanje, jer nema nagrade na kraju, nego još jedan dan u kojem je potrebno učiniti sve da bi se preživjelo. K tome, treba moći živjeti sa sobom nakon što se to učinilo. Ta moralna i duševna napetost nas ne napušta niti u jednom trenutku ove igre. Bilo da šećemo kroz krajolik i divimo se njegovom izgledu i mnoštvu detalja, pratimo odlično odglumljene međuscene (voice acting je stvarno sjajan) ili smo ubačeni u bitku u kojoj o hrpi naših odluka ovisi o tome što ćemo biti u stanju napraviti u sljedećoj. Resursi i municija su vrlo ograničeni pa ćemo se često odlučiti da cijelu zgradu punu protivnika očistimo samo šuljajući se smicajući ih u tišini rukama ili bodežom. Pucanje iz daljine nema toliko moralnih kočnica koliko promišljeno šuljanje nekome iza leđa kako bi ga se zadavilo golim rukama. No, to je i osnovno pitanje koje „The Last of Us“ postavlja. Što bismo mi učinili da preživimo apokalipsu i da li bi to preživljavanje išta vrijedilo?

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.