Posljednja izmjena 19/03/21 by Ivan Palijan

Harleen“ je projekt Stjepana Šejića, vinkovačkog autora koji živi u Crikvenici, a objavljuje za američke izdavače. Fanove je stekao s erotskim on-line stripom „Sunstone“, a u industriji je stvorio radom na „Witchblade“. I jedan i drugi serijal u svom središtu imaju dvije stvari, žene i fantazije. „Harleen“ prati isti obrazac, ali ne prati od klišeja, ukoliko možemo tako govoriti o stripovima o superherojima i super-zlikovcima, pogotovo onima koji priču pričaju po n-ti put. Šejićeva obrada priče o Jokerovoj curi je zabavna i intrigantna, a izgleda sjajno. Kao i dr. Harleen Quinzel, osim toga.


Average Rating:

4,5 rating based on 11.044 ratings (all editions)

ISBN-10: 1779501110
ISBN-13: 9781779501110
Goodreads: 52713814

Author(s):Publisher:
Published: //

Dr. Harleen Quinzel has a theory: mental illness is a survival mechanism. As she seeks to help the broken souls of Gotham City piece together their sanity she will become the one thing she fears the most: one of them. A bold new retelling of the tragic origin of Harley Quinn told through the eyes of the only person who knows her better than anyone: Harleen.

A young psychiatrist with a potential cure for the madness that haunts Gotham City, Dr. Harleen Quinzel must prove her revolutionary theory to a skeptical establishment by delving into the disturbed minds of Arkham Asylum's deadliest inmates. But the more time she spends with her criminally insane subjects, the closer she is drawn to one patient in particular--and the further she falls away from reality. The birth of legendary antihero Harley Quinn and the shocking origins of her twisted romance with the Joker are revealed in Harleen, a stunning new tale of love and obsession written and illustrated by renowned comics storyteller Stjepan Sejic (Aquaman: Underworld, Sunstone).

Collects: Harleen #1-3.
 

harleen cover
Harleen (Stjepan Šejić, 2020.)

Stara narodna izreka kaže da ludo nit’ ženi, nit’ u krevet vodi. Glavni junaci ove priče se neće držati toga, jer inače ne bi bilo niti priče. Dr. Harleen Quinzel je uvjerena kako je gubljenje empatije samo mehanizam koji nam služi za preživljavanje u ekstremnim situacijama, poput rata ili stalnog izlaganja nasilju. Stoga smatra kako može izliječiti psihopate koje čuvaju u Arkhamu. Ona je sitna riba, ali ipak dobije dozvolu za posjet i za razgovor sa štićenicima. Batman ju upozori da se kloni Jokera, ali, kao što smo rekli, da se ona klonila ne bi bilo ove priče. Stoga, Batmane, džabe si krečio. A džabe su krečili i Arkham, jer u kaosu i destrukciji koja će uslijediti na klimaksu, će ga ekipa iz ludare pretvoriti u ruševinu. Joker se poigrava s dr. Harleen, govori joj  ono što želi čuti (a ako iz ničega drugoga, onda iz filma „Joker“ znao koliko je Joker nepouzdani pripovjedač) pa ona počinje ozbiljno fantazirati o njemu. Fantazija se pretvara u stvarnost, a stvarnost u fantaziju. U jedino što smo sigurni je kaos i destrukcija koji slijede.„Harleen“ je vrijedan doprinos kanonu najblesavijoj ljubavnoj priči o dvoje super-zlikovaca. Jeziva je većinu vremena dok očekujemo ono što znamo da je neminovno. Glavni lik će nam se prvo svidjeti, stvorit ćemo zdrav odnos prema njoj, a onda ćemo gledati iz stranice u stranicu kako boleština zaposjeda njem um i kako postaje karikatura koja može pratiti Jokera uz bok dok uništava ulice Gothama. Što očekujemo, zapravo, da će se događati u neminovnom nastavku.

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.