Posljednja izmjena 16/02/22 by SuperExtraZona

Raditi humorističnu seriju o komičarima je gotovo nemoguće. Kako napraviti da fiktivne fore unutar same serije uspiju, budu smješnije od života koji prikazuju? Seinfeldu je uspjelo jer je odvojio stand-up nastupe od radnje serije. „Hacks“ to uspijeva tako što Deborah, komičarsku divu određenih godina čije fore više nisu moderne suprotstavi Avi, mladoj talentiranoj scenaristici koja je si je vlastitim tweetom upropastila karijeru pa sada pomaže njenoj. I sve napravi slatko-gorkom komedijom karaktera.


Hacks Comedy, Drama | May 13, 2021 (United States) 8.2
Writer: Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen StatskyStars: Jean Smart, Hannah Einbinder, Carl Clemons-HopkinsSummary: Explores a dark mentorship that forms between Deborah Vance, a legendary Las Vegas comedian, and an entitled, outcast 25-year-old.

Photos


See all photos >>


Pisati komediju je teško, užasno teško. A biti smiješan u nastupu još teže. Deborah i Ava su svjesne toga, te bolno svjesne koliko je osjetljiv ego komičara pa su nesmiljene jedna prema drugoj u kritici. Kada vidimo da ono što je na pozornici nije baš toliko smiješno onda to i čujemo od njih. Problem nedovoljno smiješnih fiktivnih stand-up nastupa je riješen. Nije da nas je puno briga za to gledajući „Hacks“, jer pravo zadovoljstvo stvarno leži u odnosu dviju oprečnih karaktera koji oba savršeno predstavljaju svoj svijet. Deborah živi u nekakvoj palači u Las Vegasu, ima svoju gažu u velikom hotelu i poslovne aranžmane koji uključuju TV prodaju i rezanje vrpci na otvaranju restorana. Ava uglavnom nema ništa, pobjegla je iz Los Angelesa jer je više nitko ne želi zaposliti, a spasio ju je njihov zajednički agent. Imaju puno toga što bi mogle i što zamjeraju jedna drugoj, ali uvijek u nekakvom obratu uspijevaju probuditi i pronaći onu bolju stranu karaktera i nastaviti dalje. Pri tome nismo zakinuti za humor koji zabada, lomi, grebe i razara. Jean Smart u ulozi Deborah je već osvojila Emmy  za glavnu žensku ulogu, a serija ga je dobila za scenarij i za režiju, uz Zlatni globus za najbolju humorističku ili glazbenu seriju.„Hacks“ uspijeva toliko toga napraviti dobro – rubnim temama pristupa na duhovit, ali prilično uviđavan način, svoje likove tretira kao prave ljude, ne kao lutke koje izgovaraju replike, a pri tome je većinu vremena serija prilično smiješna. Osim kada likovi u padnu u toksičnu fazu, kada ujedno postane i bolna.

Naslov: Hacks

Autori: Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen Statsky

Uloge: Jean Smart, Hannah Einbinder 

Godina emitiranja: 2021.

Zemlja porijekla: SAD

Žanr: komedija

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.