Posljednja izmjena 22/02/21 by Ivan Palijan

Gravitacija“ je više triler u svemiru, nego znanstvena fantastika. Astronautica Ryan Stone (Sandra Bullock) nađe se sama u Svemiru u zemljinoj orbiti s uništenim svemirskim stanicama i mrtvim posadama oko sebe i mora se nekako vratiti na Zemlju. Alfonso Cuarón je 80 od 91 minute filma napravio u CGI-ju, ali niti to nam ne može objasniti kako je to zapravo napravio. Pričao je on u mnogo navrata kako tehnologije da se napravi ova vožnja na rollercoasteru nije bilo pa je nekoliko godina proveo u post-produkciji prije nego li je uopće počeo snimati kako bi razvio sofversku tehnologiju.


Gravity (2013) Drama, Sci-Fi, Thriller | 91min | 4 October 2013 (USA) 7.7
Director: Alfonso CuarónWriter: Alfonso Cuarón, Jonás CuarónStars: Sandra Bullock, George Clooney, Ed HarrisSummary: Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is a brilliant medical engineer on her first shuttle mission, with veteran astronaut Matt Kowalski (George Clooney) in command of his last flight before retiring. But on a seemingly routine spacewalk, disaster strikes. The shuttle is destroyed, leaving Stone and Kowalsky completely alone - tethered to nothing but each other and spiraling out into the blackness. Written by MuTaTeD

Photos


See all photos >>


Gravity / Gravitacija (2013., Alfonso Cuarón)

Prva scena u kojoj astronauti rade na popravku svemirske stanice traje nekih 13-minuta i nije prekinuta niti jednim rezom. Ne možemo govoriti o jednom kadru, jer kamera u nju nije bila puno upletena, osim da se pojedinačno snime lica glumaca. Nakon toga se događa nesreća katastrofalnih razmjera u kojoj komadi svemirskih letjelica lete nas sve strane, a Ryan od stanice do stanice, kroz svemir i brzo doma. Unatoč tome što se čini da su napredne tehnologije svemirskih istraživanja, te filmske tehnike u prvom planu, ovo je priča o ljudskim bićima koji se suočavaju s velikim opasnostima i pri tome preživljavaju. Ostavlja bez daha kao što bi to boravak u svemiru i trebao.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.