Posljednja izmjena 09/01/23 by Ivan Palijan

Nakon, i za samog Coppolu, neočekivanog megauspjeha prvog „Kuma“, filmski studio Paramount ga je na koljenima molio da snimi i nastavak sage. Izborio se za dio zarade što mu je omogućilo da kontrolira sve svoje poslove do kraja života, te postane i relativno poznat i priznat proizvođač vina. No, u ovom slučaju je važnije to što je dobio potpunu kreativnu kontrolu nad filmom. Rezultat je bio još spektakularniji, te je osvojio još više nominacija i nagrada Oscar. „Kum 2“ je u isto vrijeme i prequel i nastavak „Kuma“, jednak broj sekvenci je dobila priča koja mu prethodi i ona koja ga slijedi.


The Godfather: Part II (1974) Crime, Drama | 202min | 18 December 1974 (USA) 9.0
Director: Francis Ford CoppolaWriter: Francis Ford Coppola, Mario PuzoStars: Al Pacino, Robert De Niro, Robert DuvallSummary: The continuing saga of the Corleone crime family tells the story of a young Vito Corleone growing up in Sicily and in 1910s New York; and follows Michael Corleone in the 1950s as he attempts to expand the family business into Las Vegas, Hollywood and Cuba. Written by Keith Loh <loh@sfu.ca>

Photos


See all photos >>


The Godfather: Part II / Kum 2 (1974., Francis Ford Coppola)

Pratimo Micheala Corleonea (Al Pacino) kako nakon što je postao don dalje spiralno tone u bezdan i postaje čudovište opsjednuto moći i mržnjom koje će ubiti i vlastitog brata kada ga ovaj izda. Istodobno, pratimo njegovog oca Vita Corleonea (Robert de Niro) koji je, nakon  što mu je mafija na Siciliji posmicala cijeli klan, kao dječačić bez igdje ičega i ikoga bježi u Ameriku pa nakon što se još jednom uvjeri da poštenim radom neće stječi ugled i moć izgura lokalnog mafijaša iz posla i postaje onaj Don Vito Corleone kojeg poznajemo. Kao i u „Kumu“, svaki čin nasilja, svako pokvareno djelo ima svoje razorne posljedice. No, ovdje je to još detaljnije, posljedice su još destruktvinije. Corleone ostaje bez obitelji za koju se toliko borio, žena ga ostavlja zgađena čudovištem koje je poslao, brat ga izdaje pa na kraju ostaje potpuno sam na ruševinama carstva koje su on i njegov otac gradili.

Rating: 5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.