Ghost of Tsushima ps4 cover

Posljednja izmjena 12/05/21 by Ivan Palijan

Prva mongolska invazija Japana 1274. je povijesni i prostorni okvir u kojem se zbiva „Ghost of Tsushima“. Prvo iskrcavanje je bilo na otoku Tsushima gdje je malobrojna vojska samuraja i njihove pratnje poražena i masakrirana. Naš je zadatak, kao jedinog preživjelog samuraja, nećaka jednog od feudalnih gospodara otoka, potjerati mrske okupatore. Open-world sustav igranja nudi mnoge načine na koje možemo napredovati kroz priču i diviti se prekrasnim prizorima okoliša te biti ponosni na sebe sa svakim novom tehnikom borbe koju svladamo.


Ghost of Tsushima (2020) Action, Adventure, Drama | Video game released 17 July 2020 9.3
Director: Nate FoxWriter: Ian Ryan, Liz AlblStars: Daisuke Tsuji, Eric Steinberg, Sumalee MontanoSummary: The year is 1274. Samurai warriors are the legendary defenders of Japan, until the fearsome Mongol Empire invades the island of Tsushima, wreaking havoc and conquering the local population. As one of the last surviving samurai, you rise from the ashes to fight back. But, honorable tactics won't lead you to victory. You must move beyond your samurai traditions to forge a new way of fighting - the way of the Ghost -as you wage an unconventional war for the freedom of Japan. Written by chiragnewton

Photos


See all photos >>


Ghost of Tsushima ps4 cover
Ghost of Tsushima (PS4, 2020.)

Sustav borbe je evoluirajući, putem ćemo imati prilike učiti nove poteze koji će nam služiti za svladavanje različitih vrsta protivnika. Uz njih, moći ćemo i baratati različitim vrstama oružja. Vrlo rano u igri, naš glavni junak Jin Sakai, će shvatiti da samurajski način otvorene i poštene borbe nije uvijek najbolji način za svladavanje brojčano nadmoćnih neprijatelja. Stoga ćemo uz samurajske vještine imati prilike razvijati i one svojstvene ninjama, poput šuljanja i smaknuća iz zasjede. Samuraji su ovdje prikazani kao plemeniti ratnici i zaštitnici nemoćnih seljaka. Što je šteta, jer su u stvarnosti bili vojnička klasa svemoćnih feudalnih vladara koji su mogli u ratu i u miru prakticirati svoju moć kako ih je volja. Bushido je mit koji je nastao nakon što su samuraji već nestali, kako bi se ojačao japanski nacionalizam i stvorila slika o japanskoj nadmoćnosti. Zakon časti nije nikoga na ništa obavezao i samuraji su poput svih ljudi podložni korupciji, pogotovo u ekstremnim situacijama poput rata i nasilja. Filmovi Akire Kurosawe na koje se „Ghost of Tsushima“ uglavnom referira stvarajući svoju sliku o samurajskom Japanu, nisu prikazivali tako crno-bijelu sliku, zbog čega je u Japanu autor bio i napadan, Njegovi su samuraji skloni svim slabostima i pokvarenostima dostupnima unutar ljudskog karaktera. Stoga bi pravilniji način pričanja ove priče i razvoja lika bio poput onoga u „Red Dead Redemption“, gdje bi usamljeni samuraj (poput revolveraša) tumarao okolišem i reagirao na kaos, razaranje i smrt oko sebe na koji je već način u stanju.„Ghost of Tsushima“ je, bez obzira na pretjerano romantizirani prikaz samuraja, video igra koja nas brzo uvlači u svoj svijet i tamo drži dugo vremena. Možda ova američka igra ne može vjerno prikazati jedan povijesni period u Japanu, nego samo onako kako je prikazan kroz japanske suvremene nacionalističke mitove, ali pruža zadovoljavajuće i prilično kul iskustvo. Jer, tko ne bi htio biti plemeniti ratnik koji vlada brojnim vještinama, uništava odvratne neprijatelj i štiti nemoćne? Niti jedi nije ništa drugo, nego samuraj čiji mač svijetli.

Rating: 4.5 out of 5.


https://www.superextrazona.eu/najbolje-video-igre-2020-e/

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.