Dua Lipa - Future Nostalgia album cover

Posljednja izmjena 01/03/21 by Ivan Palijan

Samoproglašena alfa-ženka Dua Lipa je ispunila svoj drugi album “Future Nostalgia” rasplesanim diskom od kojeg se morate osjećati bolje bez obzira preboljevate li svog bivšeg, suočavate li se sa nasiljem koje žene trpe već u djetinjstvu ili tražite što ćete poševiti večeras. Hrabro izbacuje u prvi plan žensku ranjivost kao prirodnu prednost, jer ona donosi mudrost i svjesnost. Cijeli je album žensko hiperrealistično poimanje stvarnosti. Ženska prava nisu nešto za što se ona bori, ona ih podrazumijeva i otpjevat će o njima jednu poskočicu kako bi vam ih utuvila u glavu. Sjajno.Dua Lipa - Future Nostalgia album cover
Dua Lipa: Future Nostalgia
(2020., Velika Britanija)

Naravno, njen stav nije bez pokrića, niti bez razloga, vrlo je progresivan. Isporučuje ga na nostalgičnom disco i dance ritmu koji je bio popularan u desetljeću u kojem se ona rodila, a i u onome prije toga. Dua Lipa je rođena 1995. godine Londonu. Roditelji su joj izbjegli kosovski Albanci koji su obitelj preselili u Prištinu nakon što je 2008. godine Kosovo proglasilo neovisnost. Dua se vratila u London nakon završenog osnovnjaka. Rasturila školu, glazbeno se obrazovala i krenula u ono za što je još na Kosovu bila sigurna da će biti globalna karijera.

Moderna žena ne bi morala dokazivati ništa, ali ona (i njena obitelj) je u proteklih 10 godina pokazala što talent, znanje i upornost mogu kada su im dane jednake prilike bez obzira na porijeklo. Dua Lipa stvara glazbu koja je primjerena radijskom programu i klubovima. To je glazba za koju ima inspiraciju. No između ritma i melodije probija se njeno životno iskustvo (unatoč mladosti). Ona nije buntovnica, ona je osvajačica. Ne buni se protiv sustava, ona koristi sve što joj sustav nudi kako bi se popela na njegov vrh bez da se mora mijenjati i prilagođavati. Ovo je album uz koji možete biti bezbrižni, možete se zabaviti, plesati, biti slobodni, biti zaljubljeni ili biti slomljenog srca. Svejedno je i u redu je.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.