Posljednja izmjena 18/01/22 by SuperExtraZona

Nakon devet filmova u dvadeset godina pomislili bismo da je ova franšiza zaslužila da je netko iz čiste milosti umirovi. No, „Brzi i žestoki 9“ uzima sve na čemu je saga građena, napuhuje to i katapultira u Svemir. Doslovno. Ništa više nema nikakvog smisla i nikakve veze, gravitacija je samo opcija dok automobili lete zrakom i u jednom važnom trenutku se Roman i Tej ne upute autom u zemljinu orbitu kako bi uništili satelit.


F9: The Fast Saga Action, Crime, Thriller | June 25, 2021 (United States) 5.2
Director: Justin LinWriter: Daniel Casey, Justin Lin, Alfredo BotelloStars: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana BrewsterSummary: Dom and the crew must take on an international terrorist who turns out to be Dom and Mia's estranged brother.

Photos


See all photos >>


Upravo Roman (Tyrese Gibson, kojemu je sada stvarno ostavljen prostor da bude comic sidekick) izgovara najvažnije rečenice u filmu kada se počne čuditi kako njegova družina već 20 godina upada u najsmrtonosnije situacije, a nikome ne fali niti vlas s glave. Proživljava pravu egzistencijalnu krizu pokušavši pronaći objašnjenje za to. Jesu li oni bogovi? Superheroji? Ili samo junaci u akcijskom filmu? Nema odgovora, dragi Romane, jer je ovo lišeno smisla, ideje i zakona fizike već u samom nastajanju. Niz zaglušujućih scena pogonjenih motorima na unutarnje i vanjsko sagorijevanje se teško može nazvati i filmom. Srećom, nakon 20 godina smo barem naučili da nemamo nikakva očekivanja. I, gledajući „Brzi i žestoki 9“ bez ikakvih očekivanja razumijemo da nisu niti napravljeni s njima. Potrebno je samo dati razlog publici da dođe u kina ili pred svoje pretjerano velike televizore. Formula je funkcionirala do sada, samo, kao i svaki put, treba pojačati glasnoću i isključiti još malo logike, pustiti da se stvari dogode s još manje razloga, ali s još više „obitelji“ uključene u njih. Ovaj put, John Cena dolazi kao dugo izgubljeni brat Dominic Torreta, čovjeka kojem u je obitelj na prvom mjestu, ali nismo do sada znali da uopće ima brata.„Brzi i žestoki 9“ je nabrijan i pun testosterona, kao takav potpuno blesav, ali se čini da je dobrano svjestan da je samo riječ o proizvodu koji treba vratiti uložen novac. Niti se ne pretvara da je riječ o kinematografiji, nego je samo niz scena poredan jednih iza drugih radi maksimalnog učinka.

Brzi i žestoki 9 / F9: The Fast Saga, r: Justin Lin, 2021.

Rating: 3 out of 5.

https://www.superextrazona.eu/filmovi-2021/

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.