Posljednja izmjena 22/02/21 by Ivan Palijan

Cijelih deset godina prije toga i 18 dugometražnih filmova su u Marvelu gradili svijet koji će, barem nakratko, nestati s „Infinity War“. Kozmička bitka između, uvjetno rečeno, dobra i zla ne bi se na ovako grandioznoj pozornici mogla drugačije odviti. Trebalo je izgraditi svaki od mikrosvjetova superheroja, njihove pozadine, njihove sposobnosti i mjesto u velikom planu stvari. Deseci superheroja i njihovih pomagača predvodit će ovdje vojsku koja će se pokušati suprotstaviti Thanosu i njegovim hordama da bi spektakularno propali i pola njih zajedno s polovicom populacije ostatak Svemira bilo izbrisano iz egzistencije. Nema puno smisla, ali je zabavno i jako vješto napravljeno, to opisuje glavne odlike cijele „Infinity Sage“ koja se odvijala do sada. A nigdje ne vrijedi više nego u ovoj eksploziji megalomanije u kojoj je svaki pojedini ego među glumcima i likovima koje nastanjuju našao svoje mjesto.


Avengers: Infinity War (2018) Action, Adventure, Sci-Fi | 149min | 27 April 2018 (USA) 8.4
Director: Anthony Russo, Joe RussoWriter: Christopher Markus, Stephen McFeelyStars: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark RuffaloSummary: As the Avengers and their allies have continued to protect the world from threats too large for any one hero to handle, a new danger has emerged from the cosmic shadows: Thanos. A despot of intergalactic infamy, his goal is to collect all six Infinity Stones, artifacts of unimaginable power, and use them to inflict his twisted will on all of reality. Everything the Avengers have fought for has led up to this moment, the fate of Earth and existence has never been more uncertain. Written by Marvel Studios

Photos


See all photos >>


Avengers: Infinity War / Osvetnici: Rat beskonačnosti (2018., Anthony Russo, Joe Russo)

Svi djeluju jednako važnim za priču i jednako nesposobnima da spriječe ono što se čini neminovno. Čini se, ali se dogodi, iako, budimo realni (ako je to moguće u Marvelovom univerzumu), barem nekoliko likova do sada je pokazalo sposobnosti (Dr. Strange, Vision…) koje bi i kozmičkom zlikovcu poput Thanosa došle na kraj. Kako je ovo samo jedna bitka u kojem prije konačnog obračuna, naši junaci privremenu (nestaju i) gube, puno je mjesta dano, takozvanom humoru koji ublažuje napetost i mračno obojanu priču. Red akcije, red humora, red napetosti, red drame, to je oduvijek bio Hollywood. No, ovdje je Marvel počeo pisati neka svoja pravila. Da bi razumjeli film, moramo biti upoznati s cijelim njegovim Univerzumom. Istom metodom kojom su u svakom pojedinačnom filmu sage, imali barem jednog superheroja koji je gostovao glavnom protagonistu, tako svaki pojedinačni proizvod pomaže prodaji drugih.

Rating: 4.5 out of 5.


Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.