Najbolji stripovi 2024. pršte zanimljivim naslovima koji su osvojili čitatelje i postavili nove standarde pripovijedanja i umjetnosti. Među najboljim stripovima 2024. ističu se izdanja poput “Transformers (2023) #6”, “Ultimate Spider-Man (2024) #3” i “Lore Olympus: Volume Six.” Ovi stripovi ne samo da nude uzbudljive narative i zadivljujuće vizualne prikaze, već i redefiniraju što obožavatelji mogu očekivati od svojih omiljenih serija. “Transformers (2023) #6″ zaključuje prvi dio ovog novog doba Transformersa unutar The Energon Universe, pružajući akciju s visokim ulozima i emocionalnu dubinu. Ultimate Spider-Man (2024.) #3” nastavlja uspješan niz Jonathana Hickmana i Marca Checchetta, pružajući svjež i moderan pogled na kontinuitet voljenog heroja. U međuvremenu, “Lore Olympus: Volume Six” Rachel Smythe nudi stilsku i suvremenu reimaginaciju Grčke mitologije, spoj romantike i drame u prekrasno ilustriranom grafičkom romanu. Ovi naslovi predstavljaju vrhunac najboljih stripova 2024., a svaki donosi jedinstvene elemente koji privlače i inspiriraju. Bilo da ste obožavatelj epskih bitaka, ponovnih pokretanja superjunaka ili mitoloških priča, ovi su stripovi bitni dodaci vašoj kolekciji, prikazujući najbolje što ova godina može ponuditi. Uronite u ove nevjerojatne priče i doživite čaroliju koja 2024. čini nezaboravnom godinom stripa.

1

Transformers (2023) #6

4.8/5

2024, SAD

znanstveno-fantastični, pustolovni

Autor: Daniel Warren Johnson

Crtež: Daniel Warren Johnson, Mike Spicer

“Transformers #6” označava uzbudljiv završetak prve priče u novom dobu Transformersa unutar Energon Universea. Napisao ga je i ilustrirao Daniel Warren Johnson, a ovo izdanje sažima sve što obožavatelji vole u vezi serije: akciju s velikim ulozima, uvjerljive likove i zadivljujuće vizuale. Izdanje ne samo da daje zadovoljavajući zaključak, već također postavlja pozornicu za buduće priče unutar The Energon Universe. Johnson je dokazao svoju sposobnost da uravnoteži iskreno pripovijedanje s eksplozivnom akcijom, stvarajući strip koji je jednako emocionalno rezonantan koliko i vizualno spektakularan.

2

Ultimate Spider-Man (2024) #3

4.8/5

2024, SAD

superheroji

Autor: Jonathan Hickman

Crtež: Marco Checchetto

S izdavanjem broja #3 “Ultimate Spider-Mana” Jonathan Hickman i Marca Checchetta postignut je hat trick. Hickmanova sposobnost da remiksira poznati svijet Spider-Mana na jedinstvene i zadovoljavajuće načine ponovno blista, pružajući svjež pogled na voljenog heroja koji se čini i modernim i oslobođenim desetljeća kanona. Jedan od istaknutih trenutaka izdanja je akcijska scena koju je majstorski ilustrirao Checchetto, gdje dva od tri sudionika nemaju gotovo pojma što rade. Ova sekvenca nije samo nevjerojatno zabavna za čitanje, već se i savršeno isplati, prikazujući Checchettovo umijeće u oživljavanju dinamične i privlačne akcije na stranici.

3

Lore Olympus: Volume Six

4.9/5

2024, Novi Zeland

fantastični, ljubavni

Autorica: Rachel Smythe

Crtež: Rachel Smythe

“Lore Olympus: Volume Six” Rachel Smythe nastavlja osvajati čitatelje svojim stilskim i modernim izmaštavanjem klasičnog grčkog mita. Ova knjiga zadire dublje u zamršene živote i burne odnose bogova, nudeći ekskluzivan sadržaj u proces nastajanja serijala koji obogaćuje čitateljevo iskustvo. Kaos zauzima središnje mjesto na Olimpu jer Zeus javno proglašava Perzefonu izdajicom, izdajući nalog za njezino uhićenje. U hrabrom činu prkosa, Had skriva Perzefonu u Podzemlju, pripremajući pozornicu za intenzivne i razotkrivajuće trenutke između dva lika. Kako provode više vremena zajedno, prepreke nastale u njihovoj prošlosti počinju se rušiti, što omogućuje iskrene razgovore i ispovijedi.

4

Batman / Superman: World's Finest (2022) #24

4.6/5

2024, SAD

superheroji

Autor: Mark Waid

Crtež: Dan Mora

Ne događa se svaki dan da se omiljena priča ponovno sagleda i da se se s njom napravi nešto uvjerljivo, ali “Batman/Superman: World’s Finest #24” čini upravo to. Trenutačna priča, “Return to Kingdom Come,” vraća Marka Waida njegovoj kultnoj miniseriji iz 1996. i unosi je u “Batman/Superman: World’s Finest”. Serijal je bio miljenik obožavatelja već gotovo 25 izdanja, a ovaj najnoviji nastavak učvršćuje svoj status nezaobilazne literature za ljubitelje stripova.

5

Lunar New Year Love Story

4.6/5

2024, SAD

young adult, ljubavni

Autor: Gene Luen Yang

Crtež: LeUyen Pham

“Lunar New Year Love Story”, YA grafički roman koji su prekrasno osmislili Gene Luen Yang i LeUyen Pham, vješto isprepliće simboliku lunarne Nove godine i Valentinova, stvarajući bogatu i dirljivu pripovijest. Kako Godina zmaja počinje 10. veljače, ovo pravovremeno izdanje nudi dirljivo istraživanje ljubavi, identiteta i imigrantskog iskustva. Priča vješto nakalemljuje slavljeničku bit lunarne nove godine s romantičnim prizvukom Valentinova, ističući komplementarne svjetonazore ova dva praznika. Yangova pripovijest slavi pravu ljubav, a istovremeno priznaje mračne sile koje često zasjenjuju živote izbjeglica i imigranata u tranziciji. Ovaj dvostruki fokus prožima grafički roman dubinom i složenošću koja ga uzdiže do epskih dimenzija.

6

Villains Are Destined to Die, Vol. 6

4.8/5

2023., J.Koreja (2024., SAD)

fantastični

Autor: Gyeoeul Gwon

Crtež: SUOL

U “Villains Are Destined to Die, Vol. 6,” ulozi su veći nego ikad jer Penelope kreće na još jedno opasno putovanje, vezana ugovorom s Winterom. Svezak majstorski spaja elemente romantike, avanture i neizvjesnosti, donoseći zadivljujuću pripovijest koja čitatelje drži na rubu sjedala. Penelopin odlazak iz vojvodstva kako bi se pridružila markizu radi dobrovoljnog rada u ratom razorenoj zemlji postavlja pozornicu za niz intenzivnih i emocijama nabijenih događaja. Unatoč kaosu koji ih okružuje, Penelope i Winter pronalaze kratki trenutak utjehe na moru, naglašavajući njihovu sve dublju vezu i pružajući nježan predah od nemira.

7

Ultimates (2024) #1

4.1/5

2024., SAD

superheroji

Autor: Deniz Camp

Crtež: Juan Frigeri

Prvi dijelovi svakog serijala uvijek su izazovni, a to posebno vrijedi za serije stripova. Izreka da su TV pilot epizode koje je najteže napisati zvuči istinita s razlogom: prvi dio ne samo da treba uspostaviti ton, svijet i likove, već mora poslužiti i kao uvjerljiva udica da zadrži publiku angažiranom. Mrežni sitcomi često se bore s tim, zahtijevajući nekoliko epizoda da pronađu svoje uporište. Međutim, najbolji piloti ili prvi brojevi nude potpuno realizirani svijet i neposredan glas koji se prenosi dalje u kasnije priče. “Ultimates (2024) #1” uspijeva ispuniti ta očekivanja, obilježavajući debi najnovijeg vala Ultimate naslova sa snažnim i sigurnim uvodom. Ovo izdanje postavlja pozornicu za novu eru, uvodeći čitatelje u svježi pogled na poznate likove, istovremeno uspostavljajući ton koji djeluje i suvremeno i vjerno duhu Ultimatesa.

8

The Dangerous Convenience Store Vol. 2

4.9/5

(2022. J. Koreja) 2024., SAD

ljubavni

Autor: 945

Crtež: 945

U “The Dangerous Convenience Store Vol. 2,” složen i evoluirajući odnos između prodavača u trgovini Eui-joona i zagonetnog gangstera Gunwooa zauzima središnje mjesto. Ovaj svezak nastavlja istraživati ​​emocionalne i fizičke veze između dvaju likova, zadirući dublje u njihove želje, neizvjesnosti i izazove s kojima se suočavaju u razumijevanju pravih namjera onog drugog. Priča počinje kada Eui-joon razmišlja o svojim nedavnim iskustvima s Gunwooom. Zajedno su proveli burnu, strastvenu noć i čak su se odvažili na spoj, ali Eui-joon i dalje nije siguran u prirodu njihove veze. Gunwooovi dodiri često prenose istinsku nježnost, no Eui-joon je još uvijek upleten u svoje dugotrajne osjećaje prema svojoj školskoj simpatiji, što dodaje sloj složenosti njegovim emocijama.

9

John Constantine, Hellblazer: Dead in America (2024) #1

4.6/5

2024., SAD

fantastični, horor

Autor: Simon Spurrier

Crtež: Aaron Campbell

U pravom stilu Johna Constantinea, nevjerojatna serija Si Spurriera i Aarona Campbella vratila se iz mrtvih s “John Constantine, Hellblazer: Dead in America #1.” Nastavlja mračnu i uzbudljivu priču o svačijem omiljenom okultnom detektivu, neprimjetno krećući od tamo gdje je serija “John Constantine, Hellblazer” iz 2019.-2020 stala. Unatoč tome što su prošle gotovo četiri godine, “Dead in America #1” kreće u akciju bez propuštanja kadra. John Constantine, sada daleko od svojih uobičajenih potraga u Engleskoj, nađe se na Floridi, u pratnji poznatih lica iz prethodnih knjiga Spurriera i Campbella, Nat i Noaha – za kojeg se otkriva da je Johnov sin. Dolazak trojca u velikom crvenom autobusu na kat signalizira da nešto nije u redu u Americi, a kao i uvijek, čini se da John ima skrivene motive za ovo putovanje.

10

Rook: Exodus (2024) #1

4.6/5

2024., SAD

fantastični

Autor: Geoff Johns

Crtež: Jason Fabok

“Rook: Exodus” #1, dio novog vala izdanja Ghost Machinea, hrabro ispunjava izdavačevu proklamaciju da nudi najbolji crtež na policama u dućanima. Već od prve stranice, zadivljujući vizualni elementi osvajaju čitatelja, postavljajući visoku ljestvicu umjetnosti stripa. Međutim, ono što doista uzdiže ovo izdanje je njegova sposobnost da uravnoteži umjetnost koja oduzima dah s uvjerljivom i intrigantnom pričom. Narativ se vrti oko Rooka, lika čija je prošlost obavijena misterijom kako na Zemlji tako i u zagonetnom svijetu Exodusa. Pogledi koje dobivamo na ovaj čudni novi svijet su primamljivi, ispunjeni jedinstvenim krajolicima i stvorenjima koja nagovještavaju bogatu, neistraženu mitologiju. Ovaj osjećaj otkrića i znatiželje besprijekorno je utkan u pripovijedanje, uvlačeći čitatelje dublje u predanje Exodusa zajedno s Rookom.