Najbolje serije 2024. godine obasjavaju male ekrane raznovrsnim nizom zadivljujućih priča i nezaboravnih likova. Među najvažnijim TV serijama godine su “Fallout”, “Shogun” i “Baby Reindeer”, a svaka nudi jedinstveno i uvjerljivo iskustvo gledanja.

“Fallout” prenosi gledatelje u postapokaliptični svijet, uranjajući ih u uzbudljivu priču o preživljavanju i spletkama. Svojom preciznom pažnjom posvećenom detaljima i zadivljujućom pričom, serija osvaja publiku svojim istraživanjem otpornosti čovječanstva pred nedaćama. U međuvremenu, “Shogun” vodi gledatelje na očaravajuće putovanje u feudalni Japan, gdje se samuraji i vojskovođe sukobljavaju u epskim bitkama za moć i čast. Ova raskošna adaptacija klasičnog romana nudi vizualno zapanjujuće i intelektualno poticajno istraživanje ključnog razdoblja u povijesti. A u “Baby Reindeer” publika je počašćena jezivom pričom o opsesiji i spletkama. Ovaj uzbudljivi triler prati tipa dok se bori s nemilosrdnom ženskom uhodom, pokazujući svijet u kojem opasnost vreba iza svakog ugla.

Kako godina odmiče, ove TV serije stoje kao sjajni primjeri moći medija da zabavi, obrazuje i nadahne sa svojim uvjerljivim pripovijedanjem, vrhunskim izvedbama i impresivnim svjetovima.

1

Fallout

4.6/5

2024., SAD

znanstveno-fantastični, komedija, pustolovni, akcijski

Autori: Graham Wagner, Geneva Robertson-Dworet

Uloge: Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins

“Fallout” je nuklearna eksplozija od serije, osvajajući svojim besprijekorno izrađenim postapokaliptičnim svijetom i vrhunski duhovitim pripovijedanjem. Ova briljantna adaptacija omiljene franšize videoigara donosi uzbudljivu mješavinu humora, samosvijesti i napetosti, stvarajući nevjerojatno balansiranje koje gledatelje drži na rubu sjedala. Sa svojim besprijekornim produkcijskim vrijednostima i zanimljivom pričom, “Fallout” je još jedan sjajan primjer uspješne adaptacije videoigara, dokazujući da sjajno pripovijedanje ne poznaje granice.

Pogledaj na:
Amazon Prime
2

Shôgun

4.3/5

2024., SAD

povijesni, drama

Autori: Rachel Kondo, Justin Marks

Uloge: Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano

“Shōgun” je očaravajući ep koji nas uranja u srce feudalnog Japana kroz raskošnu adaptaciju klasičnog samurajskog romana. Pripremite se za divlju avanturu u kojoj se jednako sudaraju ljepota i brutalnost. Ova impresivna serija osvaja svojim zadivljujućim vizualima i intelektualnom dubinom, nudeći bogato iskustvo za one koji su voljni uložiti svoju punu pozornost. “Shōgun” se ne suzdržava kada je u pitanju prikazivanje jezive stvarnosti svog doba, uranjajući gledatelje u svijet u kojem je nasilje uvijek prisutno.

Pogledaj na:
Disney +
3

The Gentlemen

(Gospoda)

3.9/5

2024., V.Britanija - SAD

kriminalistički, komedija

Autor: Guy Ritchie

Uloge: Theo James, Kaya Scodelario, Daniel Ings

“The Gentlemen” nudi šašavu i zabavnu priču iz uma redatelja Guya Ritchieja, upotpunjenu njegovim prepoznatljivim stilom i poprskanu krvlju. Ovaj kaotični spin-off njegovog istoimenog filma prati aristokrata dilera travom kroz niz nečuvenih nevolja, koje će sigurno oduševiti obožavatelje Ritchiejeva djela. Čak i za one koji nisu upoznati s originalnim filmom, spoj nasilja i humora, uz karizmatičnu prisutnost Vinnieja Jonesa, čini dobar provod.

Pogledaj na:
Netflix
4

3 Body Problem

(Problem tri tijela)

3.9/5

2024., SAD

znanstveno-fantastični, drama, triler

Autori: David Benioff, D. B. Weiss, Alexander Woo

Uloge: Jovan Adepo, Liam Cunningham, Eiza González

“3 Body Problem” spektakl veličine galaksije u carstvu Netflixovih znanstveno-fantastičnih adaptacija. Serija pokazuje impresivnu posvećenost konceptima fizike, pokazujući temeljito razumijevanje znanstvenih principa koji su u igri. Međutim, dok se serija ističe svojom znanstvenom točnosti, povremeno zaostaje u istraživanju humanističkih elemenata koji prate takve velike ideje. Unatoč ovom manjem problemu, “3 Body Problem” ostaje zadivljujuće putovanje kroz kozmos, nudeći gledateljima mješavinu znanstvenih intriga i filozofskih istraživanja koja potiču na razmišljanje.

Pogledaj na:
Netflix
5

Baby Reindeer

(Maleni irvas)

4.3/5

2024., V.Britanija

komedija, drama, triler

Autor: Richard Gadd

Uloge: Richard Gadd, Jessica Gunning, Nava Mau

“Baby Reindeer” donosi najjeziviju TV epizodu godine, prikazujući briljantan pohod škotskog komičara Richarda Gadda u granični horor. Ova jeziva priča o ženskoj uhodi je majstorski osmišljena, uvlačeći gledatelje u svijet napetosti i nelagode od prve scene. Gaddova izvedba je zadivljujuća, hvatajući puzajući osjećaj straha s nevjerojatnom autentičnošću. Serija je stručno snimljena, a svaki kadar doprinosi opipljivoj atmosferi neizvjesnosti. “Baby Reindeer” je televizija u svom najnapetijem obliku i jezivo zadivljujuća.

Pogledaj na:
Netflix
6

One Day

(Jednog dana)

3.8/5

2024., V.Britanija

komedija, drama, triler

Autor: Nicole Taylor

Uloge: Leo Woodall, Ambika Mod, Amber Grappy

“One Day” je besprijekoran romcom na koji je nemoguće ne pasti, nakon što smo progutali cijeli mamac, udicu i štap. Ambika Mod i Leo Woodall pružaju izvanredne izvedbe u ovoj ljubavnoj priči koja se lako guta i koja je prepuna veličanstvene nostalgije i uzvišenog soundtracka. Od trenutka kada pritisnete play, zahvatit će vas kemija između glavnih uloga i neodoljivi šarm njihove romanse koja se razvija.

Pogledaj na:
Netflix
7

Masters of the Air

3.6/5

2024., SAD

ratni, drama

Autori: John Shiban, John Orloff

Uloge: Callum Turner, Anthony Boyle, Austin Butler

“Masters of the Air” obilježavaju trijumfalni povratak Spielberga i Hanksa – tima koji nam je donio „Band of Brothers“, isporučujući apsolutno klasični TV proizvod koji oduševljava. Uz uzvišenu glumačku postavu prepunu zvijezda i podršku holivudskih faca, ova ekstravagantna serija opravdava svoja visoka očekivanja i isplati se čekati. Od zadivljujućeg pripovijedanja do pomno rekreiranih povijesnih detalja, svaki aspekt “Masters of the Air” svjedočanstvo je predanosti i talenta njegovih kreatora. Dok se gledatelji vraćaju na mučno nebo Drugog svjetskog rata, naći će se uronjeni u epsku priču o hrabrosti, žrtvi i prijateljstvu.

8

The Walking Dead: The Ones Who Live

4.1/5

2024., SAD

znanstveno-fantastični, horor, drama

Autori: Scott M. Gimple, Danai Gurira, Andrew Lincoln

Uloge: Andrew Lincoln, Danai Gurira, Pollyanna McIntosh

Kao najnoviji spin-off franšize The Walking Dead, “The Ones Who Live” ne uspijeva udahnuti novi život seriji koja umire. Unatoč privlačnosti Richonnea, serija se bori da ponudi išta osim svog romantičnog podzapleta. S recikliranim klišejima i predvidljivom pričom, čini se kao koračanje poznatim i sigurnim teritorijem, a ne svježi pogled na zombi apokalipsu koja nas je toliko uzbudila. Dok obožavatelji postaju umorni od beskrajnih ponavljanja „The Walking Deada“, vrijeme je da franšizu ostavite da počiva u miru umjesto da je dalje razvlačite. Zašto onda dalje gledamo?

9

Ore dake Level Up na Ken

(Solo Leveling)

3.9/5

2024., Republika Koreja

fantastični, akcijski, pustolovni

Autor: Chugong

Uloge: Taito Ban, Aleks Le, Min Seung-woo

“Solo Leveling” od svoje uvjerljive prve epizode do svoje ekspanzivne izgradnje svijeta, serija uranja gledatelje u svemir u kojem čudovišta, pohodi i kristali mane oblikuju samo tkivo društva. Dok se suparnički cehovi natječu za kontrolu nad portalima i unosnim resursima koje oni pružaju, serija ulazi u zamršene posljedice gospodarstva koje pokreću ti elementi. Ipak, usred uzbudljive akcije i bitaka s visokim ulozima, “Solo Leveling” nikada ne gubi iz vida veću egzistencijalnu prijetnju koja se nazire u pozadini. Vješto balansira između tema profita i opasnosti, podsjećajući nas da je ono što se nekima može činiti kao veliki posao zapravo prva linija obrane od nadolazećeg Armagedona.

10

Mr. & Mrs. Smith

3.8/5

2024., SAD

akcijski, triler, komedija, drama

Autori: Francesca Sloane, Donald Glover

Uloge: Donald Glover, Maya Erskine, Paul Dano

“Mr. & Mrs. Smith” udahnjuje novi život špijunskom žanru s prelijepom romansom Donalda Glovera i Maye Erskine, koja se čini kao dar Univerzumu. Svaka epizoda ovog veličanstvenog remakea je uzbudljivi isječak „Nemoguće misije“, prepun akcije i intrige. Međutim, ono što doista izdvaja seriju je osvježavajuće zabavna veza između glavnih uloga. Kemija između Glovera i Erskine je električna, zbog čega je nemoguće ne zaljubiti se u njih oboje. Dok se snalaze u zakučastom svijetu špijunaže, njihov odnos daje dubinu i srce uzbudljivim avanturama koje se odvijaju na ekranu.

Pogledaj na:
Amazon Prime