Posljednja izmjena 24/02/22 by Ivan Palijan

„Dishonored“ nam dopušta da njegovim raskošno dizajniranim razinama prolazimo na način koji nama to najviše odgovara. Nagradit će nas vedrijim krajem igre, ako to bude s manje žrtava. Odaberemo li čistu borbu, šuljanje ili kombinaciju ovoga kao naš stil igranja svejedno ćemo se naći pred puno izazova dok radimo na uspostavi pravde i (ne)reda u steampunk gradu Dunwallu, poharanom kugom i diktaturom nakon smrti Carice za čiju smo smrt, kao njen nekadašnji tjelohranitelj, nepravedno optuženi.


Dishonored Action, Adventure, Fantasy, Mystery, Sci-Fi, Thriller | October 9, 2012 (United States) 8.4
Director: Raphael Colantonio, Harvey SmithWriter: Harvey Smith, Ricardo Bare, Anthony HusoStars: Susan Sarandon, Lena Headey, Carrie FisherSummary: In the plague ridden land of Gristol, Empress Kaldwin is left dead by a hired assassin, and her daughter kidnapped. Though an assassin did the dirty work, to the non witnessed it was her protector, Corvo Attano. Corvo is left to rot in prison only to escape with the help of revolutionaries and a god known as the Outsider. It is up to him to rescue the Empress's daughter and kill her conspirators, leaving a glorious new empire for the princess or a rugged hell hole dependent upon his choices. —SemescoHunter

Photos


See all photos >>


Možda je ta opća priča pomalo tanka. Lojalistički pokret otpora novom režimu nam pomaže da pobjegnemo iz zatvora pa nam je zadatak spasiti Caričini kćer i pomoći njenom postavljanju na prijestolje. Igre moći su predvidive, također i takozvani obrati, No, na razini samih misija i dizajna razina je „Dishonored“  izuzetno zadovoljavajuća igra, jer nam dozvoljava da istražujemo i sami nađemo način na koji želimo riješiti probleme pred sobom. Navodno je moguće prijeći igru bez ijedne žrtve, sve neprijatelje možemo zaobići, uspavati ili zarobiti. To, naravno, duže traje nego ostavljanje traga krvi i kaosa za sobom. Koje, pak, ostavlja češće najezde štakora (važan faktor u igri), širenje kuge i mračniji kraj igre u kojoj smo obavili sve što se od nas tražilo, ali nas se sigurno ne može nazvati herojem, niti nam se može dati nagrada. Prosječan pristup rješavanju neprijatelja će biti inicijalno šuljanjem, a kada nas nakon nekog vremena primijete rokat ćemo iz svih oružja, te panično bježati u suprotnom pravcu.

Naime, dvije stvari je također važno znati. Naš lik, Corvo Attano, je opasan tip. Vrhunski je treniran u različitim vještinama i tehnikama borbe, a onda uz to dobije i mogućnost razvijanja magijskih vještina. Onih crnih, poput teleportiranja, zaposjedanja drugih bića, gledanja kroz zidove itd. Ipak, to ga ne čini nepobjedivim. On i dalje krvari, oružje ga ranjava, zapravo, ne može niti podnijeti puno udaraca, uboda, hitaca, ugriza i onoga što njegovi neprijatelji na njega bace. Čarolije troše manu, koju treba obnavljati, a one najjače troše najviše i traju najkraće. Stoga će i bijeg iz borbe biti česta i legitimna opcija. Nećemo se pri tome osjećati poraženima, jer koračanje krovovima daje spektakularne vidike, a puzanje podrumima u tijelu štakora zanimljivu životnu perspektivu.„Dishonored“ ostavlja mogućnosti za ponovno i ponovno igranje bez obzira na svoju relativno jednostavnu glavnu priču. Igra je dizajnirana tako da se mogu koristiti različiti načini igranja, te sve sposobnosti koje su Corvo Attanu na raspolaganju. Htjet ćemo zaviriti iza svakog ugla, dodirnuti sve što se može jer je vrijedno gledanja i interakcije.

Naslov: Dishonored

Serijal: Dishonored #1

Autori: Raphaël Colantonio, Harvey Smith

Developer: Arkane Studios

Izdavač: Bethesda Softworks

Godina izdanja: 2012.

Zemlja izdanja: SAD

Žanr: Akcijsko-pustolovni, stealth

Rating: 4.5 out of 5.

Napiši prvi komantar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.